Αθλητικά Τελευταία Νέα

Στον απόηχο του 1 ου Δημοκρίτιου Ημιμαραθωνίου

xanthirunners xanthirunners (1) xanthirunners (2) xanthirunners (3) xanthirunners (4) xanthirunners (5) xanthirunners (6) xanthirunners (7) xanthirunners (8)

Ο 1 ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος πέρασε στην Ιστορία. Μια νέα διοργάνωση, που παρ’ όλες τις αντιξοότητες, τις δύσκολες στιγμές, την απειρία της πρώτης φοράς, με  ενδεχομένως λάθη και παραλήψεις, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πάνω από 1300 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δρομείς υγείας, η αφρόκρεμα του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, καθώς και μαθητές και Α.Μ.Ε.Α., όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίνοντάς της ένα μοναδικό χρώμα. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας πραγματικά κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, στον λαϊκό αγώνα των πέντε χιλιομέτρων και στον αγώνα των χιλίων μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Α.Μ.Ε.Α.

Ο ιδανικός για αγώνα καιρός, η παρουσία του κόσμου στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής να ενθαρρύνει με τον δικό του τρόπο τους δρομείς, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η όμορφη και εύκολη διαδρομή στην πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως “Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα” και περιμετρικά αυτής, η συνοδεία μουσικής κατά μήκος της διαδρομής, από τον Δραμινό σαξοφωνίστα Αθανασιάδη Γεώργιο, από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και από την Μπάντα τυμπανιστών του Βασίλη Βασιλάτου, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου.

Η πρώτη διοργάνωση του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπιστώσαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο πρώτος μας στόχος που ήταν να προσφέρουμε έναν υψηλού επιπέδου σε διοργάνωση αγώνα στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αφού η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς δρομείς-μαθητές αλλά και γενικότερα τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της αθλητικής κοινότητας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισαν συνολικά 478 δρομείς. Ο Μιχάλης Παρμάκης του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ήταν νικητής των ανδρών, όπου τερμάτισε σε 1:10:01, ενώ ακολούθησε ο Γεράσιμος Γρίβας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ με 1:12:24 και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Α.Σ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 1:12:47, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η  Μαργαρίτα Ντίνα του STOIKOS TRAINING με 1:30:13, δεύτερη η Κυριακή Αρσένη με 1:38:36 και τρίτη η Ελένη Καλλία του Σ.Δ.Υ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 1:40:35.

Στον Λαϊκό αγώνα των 5χλμ τερμάτισαν  συνολικά 391 δρομείς. Γρηγορότερος όλων ήταν ο αθλητής  Τσιτάκ Σαλή του ΑΠΟΦΚΑ ΞΑΝΘΗΣ, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 17:14. Ο Γιώργος Πουρνάρας  ήταν δεύτερος με 17:23 και ο Λάζαρος Καπετάνος του Σ.Δ.Ο.ΕΟΡΔΑΙΑΣ τρίτος με 17:26. Στις γυναίκες στα 5χλμ πρώτη τερμάτισε η Στέλλα Καραπυλάφη με 20:20, δεύτερη η Βασιλειάδου Χρυσούλα του Στίβου ΔΙΟΜΗΔΗ με 20:44 και τρίτη η Πηνελόπη Δάγκα του ΑΠΟΦΚΑ ΞΑΝΘΗΣ με 21:04.

Στον αγώνα των 1000 μέτρων τερμάτισαν  συνολικά 450 μαθητές Δημοτικού. Ξεχωριστή ήταν και η μεγάλη συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ικανότητες, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους μας ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και ειδικά ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια και διακρίσεις.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 1 ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, που πλέον ανεβάζει ακόμα πιο ψηλα τις προσδοκίες και μας επιτρέπει να θέσουμε υψηλότερους στόχους, ενόψει του επόμενου ραντεβού που θα δοθεί στα μονοπάτια, στα πλακόστρωτα σοκάκια, στα σκαλοπάτια των γειτονιών και των ιστορικών μνημείων της παλαιάς πόλης της Ξάνθης, στον 1ο Xanthi City-Trail αγώνα, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους  διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε και όλους τους αφανείς ήρωες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης. Και μιλάμε φυσικά για τους 150 και πλέον εθελοντές, οι οποίοι ούτε που σκέφτηκαν μην κρυώσουν, μη βραχούν, ξύπνησαν νωρίς και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ήταν εκεί, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις διασταυρώσεις, στα σημεία κατά μήκος της διαδρομής, στην εκκίνηση και στον τερματισμό, στην γραμματεία και όπου αλλού ήταν χρήσιμοι και καμάρωναν γι’ αυτόν τον αγώνα, συμμετέχοντας ενεργά με συνέπεια, με πειθαρχία, με ανιδιοτέλεια, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης και των Δημοτικών διαμερισμάτων των Κιμμερίων και των Πηγαδίων, οι οποίοι με το ζεστό τους χειροκρότημα ενθάρρυναν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων για την συμβολή τους στην συνδιοργάνωση του αγώνα.

Ευχαριστούμε τα τμήματα της Αστυνομίας και της Τροχαίας Ξάνθης, αλλά και το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.

Ευχαριστούμε την σημαντική παρουσία και βοήθεια στον αγώνα, του Δ΄ Σώματος Στρατού, του Συλλόγου Ποδηλατών «ΠΗΓΑΣΟΣ», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, την ομάδα φυσικής αγωγής του Νομού Ξάνθης, τον σύλλογο γυναικών Κιμμερίων, τον χορευτικό Σύλλογο Πηγαδίων, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ξάνθης και ιδιαίτερα τον Σύλλογο ¨Εβριτών¨, τον Σύλλογο ¨Διόνυσο¨ και τον Σύλλογο ¨Βατράχων¨, την Ελληνική ομάδα διάσωσης, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, την ομάδα κρουστών του Βασίλη Βασιλίου ¨bb5 percussion¨ και τον Δραμινό σαξοφωνίστα κ. Αθανασιάδη Γεώργιο.

Ειδική μνεία στους ιατρούς του αγώνα Σδρέβανο Παναγιώτη καρδιολόγο και Παπά Ζωή καρδιολόγο οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του αγώνα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησαν καθοριστικά.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Δημοκρίτιου Ημιμαραθωνίου και δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εσάς τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχατε σε αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να μας αποτυπώσετε και να μας αποστείλετε στο email του συλλόγου: [email protected], τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουμε στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του Αγώνα.

Ξάνθη, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Οργανωτική Επιτροπή

Σχετικά Άρθρα