Κόμματα Τελευταία Νέα

Στον Έβρο βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ.

Kammenos ebros plymhres (4) Kammenos ebros plymhres Kammenos ebros plymhres (1) Kammenos ebros plymhres (2)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, μετέβη το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στον Έβρο όπου επισκέφθηκε τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το φυλάκιο 126 της 50 ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, τα έργα απάντλησης υδάτων στο Σουφλί, το φυλάκιο στις Πλαγιές, τα Λαγυνά και τον Πόρο. Την πληροφορία για τη έλευση του κ. Καμμένου στην περιοχή μας έδωσε στον ίδιο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γ. Παυλίδη ο εκδότης της εφημερίδας XanthiNews Σταύρος Καρυπίδης το απόγευμα της Παρασκευής στην εκπομπή Social του Καναλιού 6. Όμως ο ΥΕΘΑ δεν συνοδεύθηκε τελικά από τον κ. Παυλίδη αλλά από στρατιωτικούς παράγοντες της περιοχής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Mε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγό κ. Κωσταράκο και τις στρατιωτικές αρχές, βρισκόμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να δούμε από κοντά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν γίνει μετά την πλημμύρα του ποταμού Έβρου. Οι καταστροφές είναι πρωτοφανείς και μετά το 1963 είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πλέον σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Έχει γίνει τεράστια καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες.

Θέλω κατ αρχήν να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Στρατό Ξηράς που όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν κοντά στους κατοίκους. Η διαβεβαίωσή τους είναι πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι να τελειώσει αυτή η τεράστια φυσική καταστροφή και η αποκατάσταση των ζημιών. Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι έδωσαν μεγάλη μάχη γιατί ο Έβρος είναι και δική μας πατρίδα, πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα δοθούν άμεσα εντολές πρώτα από όλα για να επιβραβεύσουμε τους στρατεύσιμους για τη θυσία την οποία έκαναν όλες αυτές τις ημέρες.

Με τον κ. αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σαν πολιτική ηγεσία δώσαμε εντολή να μεταφερθούν από άλλες μονάδες της υπόλοιπης Ελλάδος με προτεραιότητα στον Έβρο αλλά βεβαίως και στα νησιά οι νεοσύλλεκτοι. Θα υπάρχουν και ανακοινώσεις εντός των επομένων ωρών στις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας και να έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με κάποιους άλλους οι οποίοι φυλάνε σκοπιά στον Έβρο. Τα «ρουσφέτια» θα έχουν χαρακτήρα μόνο καθαρά κοινωνικό-εκεί που έχουν ανάγκη τα παιδιά των ανέργων των θυμάτων της κρίσης-και όχι πολιτικό.

Οι μονάδες στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω και εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Θα δράσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποζημίωση των πληγέντων. Όπως έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις έτσι και οι υπόλοιπες αρχές να βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους. Ο Έβρος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, ο τόπος εκείνος που θα έρθουν οι νέοι πίσω, που θα καλλιεργηθούν ξανά τα χωράφια, θα ξεκινήσει ξανά η παραγωγή και όχι ο τόπος που θα στέλνει μετανάστες σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα