Τελευταία Νέα Τεχνολογία Τοπικά νέα

Στην ψηφιακή εποχή περνά ο Τσολακίδης όλους τους οικισμούς των Αβδήρων

20140307_132059 20140304_125038 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η σημερινή έννοια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συμμετοχής δυστυχώς ταυτίζεται μόνο με τη συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες. Ο ενεργός πολίτης του νέου Δήμου Αβδήρων αντιμετωπίζει βασικά προβλήματα έκφρασης σχετικά με καθημερινά ζητήματα του τόπου του. Ειδικά στον Δήμο Αβδήρων, ο οποίος προέρχεται από τη συνένωση 3 καποδιστριακών δήμων, η πολιτική ηγεσία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πλήθος ουσιαστικών προβλημάτων τα οποία απαιτούν τον μέγιστο πλουραλισμό απόψεων για την ορθολογιστική αντιμετώπισή τους.

Με στόχο «η Δημοκρατία και ο Διάλογος να γίνουν καθημερινή πρακτική» σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης το έργο με τίτλο «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ» παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, μεθόδων και υπηρεσιών που με συγκεκριμένα βήματα μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχημένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής δημοκρατίας στην πράξη. Οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του έργου στους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Αβδήρων είναι: Υπηρεσίες Διαβούλευσης, Δημοσκοπήσεων, Τηλεδιάσκεψης, Κοινωνικής Δικτύωσης και Πληροφόρησης.

Το έργο παρουσιάστηκε σε τρεις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Αβδήρων σε συνεργασία με τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Κατ αυτό τον τρόπο δόθηκε το έναυσμα στους νέους του τόπου- που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη και ενεργό συμμετοχή- να ασχοληθούν με τα Κοινά και να παρεμβαίνουν με τον τρόπο τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου είναι http://politis.avdera.gr.

Παράλληλα, στα πλαίσια του έργου, ο Δήμος Αβδήρων προμηθεύτηκε 5 Οθόνες Ενημέρωσης Πολιτών με κατάλληλο λογισμικό προκειμένου να ενημερώνει άμεσα και στοχευμένα τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις στο Δήμο.

Σχετικά Άρθρα