slider Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού Δημαρχείου Ξάνθης

Στο εργοτάξιο αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου του παλιού Δημαρχείου της πόλης μας συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, εσωτερικών διαμορφώσεων και συντηρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και με σύμμαχο το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που ανέκοπταν την πορεία των εργασιών, ζήτησε την εντατικοποίηση του ρυθμού εκτέλεσης όλων των παρεμβάσεων στο κτίριο με ιδιαίτερη προσοχή στη διασφάλιση της ποιότητας και την ασφάλεια.

«Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, τις πολυσύνθετες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας με σοβαρότητα τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προκειμένου να επαναφέρουμε στην παλιά του αίγλη ένα από τα ιστορικότερα και πιο εμβληματικά κτίρια που κοσμούν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Στόχος μας είναι αυτός ο διατηρητέος χώρος να επανενταχθεί στον αστικό ιστό και να αξιοποιηθεί πλήρως από τους πολίτες της Ξάνθης, λειτουργώντας πλέον με νέα χρήση ως Κέντρο Διασύνδεσης Επιστήμης και Πολιτισμού», υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα