Έβρος Τελευταία Νέα

Στην Θάσο αύριο ο Καμμένος με στολή παραλαγής… συμμετέχει σε άσκηση Εθνοφυλακής

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή παρακολούθησε σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 την ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη, η οποία περιελάμβανε εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής από τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής, καθώς και βολή εθνοφυλάκων με όλα τα όπλα.

Αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, ο κ. Καμμένος θα βρεθεί στη Θάσο για να παρακολουθήσει ακόμη μία άσκηση με τη συμμετοχή του Λόχου των εθνοφυλάκων του νησιού. Η άφιξή του αναμένεται το μεσημέρι, ενώ η μετάβαση του υπουργού στο νησί θα γίνει με ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει στο θρακικό πέλαγος σύμφωνα με το πρόγραμμα της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία.

Δηλώσεις με το «βλέμμα» στην Άγκυρα

Μιλώντας στους εθνοφύλακες της Σαμοθράκης με το πέρας της άσκησης, ο υπουργός, μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα και επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Είναι όμως και μία χώρα, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής της κυριαρχίας. Δεν είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, η οποία απαντάται. Είναι μια χώρα που έχει αποδείξει στα βάθη των αιώνων ότι όταν χρειάστηκε οι Έλληνες δώσαμε τη μάχη για να διαφυλάξουμε τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας.

Οι εποχές που ζούμε, είναι εποχές όπου βλέπουμε μία λεκτική επίθεση και πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια μετά την μεταπολίτευση είδαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Ελλάδα υπηρετεί, με παραβιάσεις, παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στις οποίες απαντά η Πολεμική μας Αεροπορία. Το τελευταίο αεροπλάνο που προσγειώνεται είναι πάντα ελληνικό. Παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, προκλητικές συμπεριφορές, όπως αυτή που έχουμε τώρα με την προχθεσινή ανακοίνωση και τη ΝΟΤΑΜ του ερευνητικού σκάφους στην περιοχή της Σαμοθράκης. Όλες αυτές οι προκλήσεις απαντώνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Όμως, η κύρια δύναμη αποτροπής είναι ο στρατός που βρίσκεται πάνω στα νησιά και ο κοινός όρκος που έχουμε δώσει όλοι, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εθνοφύλακες και στρατιώτες ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας τις σημαίες, ότι δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ».

Σχετικά Άρθρα