Οικονομία Τελευταία Νέα

Στην Ανδριανούπολη ο Άρης Γιαννακίδης επισκέφτηκε το ΕΒΕ της περιοχής

Adrianoupoli

Ολιγόωρη επίσκεψη στην Αδριανούπολη την Πέμπτη 10 Απριλίου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Αριστείδης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Κατσιμίγα, ύστερα από πρόσκληση του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της τουρκικής πόλης.

Η εκδήλωση είχε σα σκοπό τη γνωριμία του πολιτισμικού πλούτου αλλά και των επιχειρηματικών ευκαιριών που προσφέρει η Αδριανούπολη λόγω της μακραίωνης ιστορίας της και της γεωγραφικής της θέσης. Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν αξιωματούχοι από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα , μίλησαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρετζέπ Ζιπκινκούρτ, ο Πρόεδρος των Βιομηχανιών και Εμπορικών Επιμελητηρίων της Βουλγαρίας Τσβετάν Σιμεόνοβ, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν, το μέλος της Διοίκησης των τουρκικών Επιμελητηρίων Τζενγκίζ Γκιουνάϊ, ο Νομάρχης Σόφιας Ρόζεν Μαλινώφ, ο Νεοεκλεγής Δήμαρχος Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο Νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Αριστείδης Γιαννακίδης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των τριών λαών, στα κοινά πολιτισμικά σύμβολα, ενώ επεσήμανε και την εξωστρέφεια που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στις οικονομίες και στις μεταξύ τους σχέσεις. Αναφορά έκανε και στην υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την κατασκευή νέας οδικής Γέφυρας στους Κήπους του Έβρου, με διατομή αυτοκινητόδρομου, η οποία θα αναβαθμίσει στις σχέσεις των δύο χωρών σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κος Περιφερειάρχης είχε σύντομη συνάντηση και με την Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Κατερίνα Βαρβαρήγου.

Στην πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αδριανούπολης, ανταποκρίθηκαν και ήταν παρόντες και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Γεωργία Νικολάου, Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος.

Σχετικά Άρθρα