Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην Αίγυπτο στέλνει τα Ξανθιώτικα καπνά η ΣΕΚΕ. Υπέγραψε σημαντική συμφωνία με την Eastern Company

kontos seke2 kontos seke

Σε σύναψη συμφωνίας με τον αιγυπτιακό κολοσσό του καπνού Eastern Company, προχώρησε τις τελευταίες μέρες η Ξανθιώτικη βιομηχανία ΣΕΚΕ και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Ταρενίδης. Η Eastern Company είναι δημόσια εταιρία που κατέχει πάνω από το 72% της εγχώρια αγοράς, αποστολή της οποίας, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή κ. Νασρ Αμπντέλ Αζίζ επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ξάνθη, ανταποδίδοντας προηγούμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΣΕΚΕ πριν κάποιους μήνες στη δική τους έδρα, προκειμένου να «κλειστεί» η συμφωνία για την προμήθεια καπνών ελληνικού τύπου από την περιοχή.

Η συμφωνία για την προμήθεια καπνών από την μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Αιγύπτου, κλείστηκε στην Ξάνθη και επισημοποιήθηκε με γεύμα στο εστιατόριο Ξανθίππη, όπου συμμετείχαν εκτός από τον Γεν. Διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέκο Κοντό και τον Πρόεδρο Πάνο Ταρενίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Τζεμήλ Καπζά και άλλοι εκπρόσωποι καθώς και στελέχη της εταιρίας.

Δηλώσεις Αλέκου Κοντού, Παναγιώτη Ταρενίδη και Α. Νασρ

Ο Π. Ταρενίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η επαφή με την Eastern Company ξεκίνησε πριν δύο χρόνια περίπου με πώληση μικρών ποσοτήτων, αλλά φέτος περνά σε άλλο επίπεδο με μία ακόμη πιο ισχυρή συμφωνία ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Η ανάπτυξη της ΣΕΚΕ συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ

Τέλος, επεσήμανε την καθοριστική συμβολή του βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρου Κοντού (ο οποίος είναι και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ) στην τόνωση της εταιρίας με τη στελέχωσή της από ικανά και έμπειρα στελέχη. Από την πλευρά του ο Αλέκος Κοντός τόνισε ότι η συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι με την αιγυπτιακή εταιρία διευρύνεται ακόμη περισσότερο με την αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων, ενώ ευχαρίστησε τις αρχές της πόλης για την παρουσία και στήριξή τους.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε, επίσης, ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Εταιρίας κ. Νασρ, γνώστης της περιοχής και των ανθρώπων της ΣΕΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε και στις σχέσεις των δύο λαών που έχουν σφυρηλατηθεί από συμβίωση με τους Έλληνες στην Αλεξάνδρεια αλλά και από τους Αιγυπτιους που εργάζονται ως μετανάστες στην Ελλάδα. Όπως είπε, η αρχική του επίσκεψη αφορούσε σε ποσότητες βουλγαρικών καπνών ενώ αναμένεται σύντομα ότι θα επανέλθει για την αγορά ελληνικών καπνών: «θεωρούμε τον ελληνικό ανατολικό καπνό ένα από τα καλύτερα χαρμάνια του κόσμου, ειδικά τον μπασμά από την Ξάνθη και την Κομοτηνή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η ΣΕΚΕ αν και σε περίοδο κρίσης συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της. Αυτό το κάνει χάριν των επιλογών της διοίκησής της που προχωρά με σταθερά και σίγουρα βήματα, αλλά και στην προσεκτική επιλογή συνεργατών και πελατών.

Σχετικά Άρθρα