Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στα χέρια της αστυνομίας επίδοξοι ληστές βενζινάδικου

venzinadiko listia

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η απόπειρα ληστείας, που είχε διαπραχθεί, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-7-2014, σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αλεξανδρούπολη.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στις 28-7-2014 και 29-7-2014 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς τρεις ημεδαποί, ηλικίας 31, 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Αλεξανδρούπολης και προσέγγισαν τον 69χρονο υπάλληλο αυτού.

Ακολούθως με το πρόσχημα συναλλαγής, παρέδωσαν σε αυτόν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, προκειμένου να το ανταλλάξει με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας.

Μόλις ο 69χρονος παρέλαβε τα χρήματα, οι τρεις ημεδαποί, με τη χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν να τον ληστέψουν, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε και οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντος αρχικά τον 31χρονο και στη συνέχεια τους άλλους δύο δράστες.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών. Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 69χρονος μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Επισημαίνεται επίσης ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα