slider Επιστολές Τελευταία Νέα

Στέλιος Αρσενίου: ΟΜΗΡΙΚΕΣ…ΣΤΙΓΜΕΣ (Waverunning 2017)

Έθεον χαρίεντες, παρά θιν΄ Θρηϊκίης Άβδηρου θαλάσσης… (Διατύπωση του προσυπογράφοντα)

Χαιρετίζω την 4η διοργάνωση του Waverunning 2017 αποδίδοντάς το στην
μητρική προγονική μας γλώσσα. Υπενθυμίζω σε όλους τους φίλους της μοναδικής αυτής δρομικής εμπειρίας κάποια σελίδα της παγκόσμιας λογοτεχνίας απο τις περιγραφές του Ομήρου, την Α΄ Ραψωδία, αναφερόμενη στο βασιλιά της Τροίας Πρίαμο, μετά το χαμό και διασυρμό του γιού του Έκτωρα απο τον Αχιλλέα.

Βή δ΄ακέων παρά θίνα πολυφλοίσβοιο θαλάσσης…

Απο τον Όμηρο που θέλει το γερο – Πρίαμο να βαδίζει σιωπηλός, μέσα στην ωδύνη, δίπλα στη θάλασσα ώστε να…απαλύνει τον μεγάλο του πόνο, στις μέρες μας να γίνεται ο δρόμος δίπλα στο υγρό στοιχείο το…άλλου τύπου δέσιμο με τη θάλασσα, τη δύναμη, την αντοχή, την ανεξάντλητη δεξαμενή ζωής, μεγαλείου, άθλησης πάνω στο κύμμα.

Τη θάλασσα, τη θάλασσα, ποιός θα μπορέσει να την εξαντλήσει… Ο Γιώργος Σεφέρης προσυπέγραψε με ενα μοναδικό, δικό του τρόπο τη θάλασσα, αυτή που γιγάντωσε τον Ελληνισμό, το Γένος διαχρονικά. Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2017 κάνουμε μέρος της ψυχής μας το μεγαλείο του δρόμου στο κύμμα που έρχεται να σφιχταγκαλιάσει τις θίνες της άμμου.

Ενστερνιζόμενοι το waverunning, φροντίζουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε.

Σε όσους περισσότερους μπορούμε.

Πυκνώνουμε τις τάξεις των αθλητών, των εθελοντών, των εμψυχωτών, των χορηγών. Εκεί, στα χνάρια του Όμηρου, του Σεφέρη, της Ποίησης, της Λογοτεχνίας… Με τη λήξη των αγωνισμάτων γινόμαστε ενα στο μεγάλο πανηγύρι της ζωής, αναφωνώντας τα λόγια του Γιάννη Μαρκόπουλου : Άξιζε να υπάρξουμε, για να συναντηθούμε.

Καλή επιτυχία.

 

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα