slider Επιστολές Τελευταία Νέα

ΣΚΟΠΙΑΝΟ Μια φωτογραφία που λέει πολλά

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018. Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα,  μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το θέμα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, από όλες τις γωνιές της Πατρίδας μας και όχι μόνο, συμμετείχαν για ένα και μόνο σκοπό. Να διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση, προς το εξωτερικό και ειδικά προς το εσωτερικό, ότι :

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

Εκατομμύρια φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ που δείχνουν την ανθρωπογεωγραφία του συλλαλητηρίου, το πλήθος που συμμετείχε, τον παλμό που υπήρξε και πάρα πολλά χαρακτηριστικά από τα οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Κι αυτά που δείχνει μια γνήσια φωτογραφία δεν μπορούν να διαψευσθούν από κανένα παραχαράκτη της ιστορίας.

Θα ασχοληθώ με μια φωτογραφία που τράβηξα εγώ ο ίδιος, γιατί συμμετείχα κι εγώ μαζί με μέλη και άλλους φίλους των αποστράτων αξιωματικών του Παραρτήματος Ξάνθης. Ταξιδεύσαμε 1500 χλμ, επί 20  ώρες, με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο, μη σκεπτόμενοι κόπο, ταλαιπωρία, έξοδα για να δώσουμε το παρόν και να σταθούμε δίπλα στην Πατρίδα μας. Ήταν χρέος μας.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το κέντρο της Πλατείας Συντάγματος, 100 μ. από την εξέδρα της εκδήλωσης, την 14.46 ώρα. Άρα έχουν αρχίσει οι ομιλίες και ο πολύς κόσμος που ήταν να έρθει, έχει ήδη φθάσει. Τι μας λέει λοιπόν αυτή η φωτογραφία;

Μας λέει το ποιοι συμμετείχαν. Παρατηρώντας τον κόσμο που εμφανίζεται, διακρίνουμε, 3 ναζί, 5 εθνικιστές, 4 φασίστες, 2 χρυσαυγίτες, 8 καραγκιόζηδες, 12 γραφικούς και μερικούς περίεργους.

Μας λέει τον αριθμό αυτών που συμμετείχαν.  Επειδή ήθελα να έχω προσωπική άποψη για τον αριθμό των συμμετασχόντων, έκανα τους δικούς μου υπολογισμούς. Μέτρησα με μετροταινία τις διαστάσεις από τα πλακάκια της Πλατείας Συντάγματος, υπολόγισα πόσα τέτοια πλακάκια καλύπτουν την πλατεία και πόσοι άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν σε κάθε πλακάκι. Συνυπολόγισα και κάποια σκαλιά που καθόταν μερικοί καθώς και τους πέριξ δρόμους της πλατείας που και εκεί βρισκόταν μερικοί. Εφαρμόζοντας τα νέα μαθηματικά που έμαθα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτοί που συμμετείχαν δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους χίλιους τετρακόσιους (1.400). Τι είπατε; Ξέχασα μερικά μηδενικά; Μα τα μηδενικά δεν έχουν αξία. Έτσι με έμαθαν αυτοί που έκαναν τους υπολογισμούς για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται έκριναν από τον εαυτό τους. « Εξ ιδίοις κρίνεις τα αλλότρια».

Μας λέει όμως και κάτι, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι σοβαρό. Αν παρατηρήσουμε τη φωτογραφία και όχι με πολύ προσοχή, θα δούμε το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το Ναό της δημοκρατίας μας. Εκεί που οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, αυτοί που έχω περιγράψει παραπάνω, έχουν ψηφίσει και έχουν στείλει τους αντιπροσώπους τους να τον εκπροσωπούν και να αποφασίζουν γι αυτούς και που κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του τόπου που έγινε το συλλαλητήριο. Ήταν πολύ προσεγμένη. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, απέναντι από το Ελληνικό κοινοβούλιο, για να ακούσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι αυτοί που τους ψήφισαν και τους έβαλαν εκεί πέρα, ΔΕΝ θέλουν με καμία δύναμη να χαρίσουν και να ξεπουλήσουν, στο βωμό οποιονδήποτε συμφερόντων, το όνομα «Μακεδονία».

Αν προσέξουμε όμως λίγο καλύτερα τη φωτογραφία και το κτίριο της Βουλής, θα παρατηρήσουμε ότι τα πορτοπαράθυρα της είναι ερμητικά κλειστά. Γιατί; Σαν να μας λένε «δεν σας ακούμε. Λέτε ότι θέλετε, εμείς θα κάνουμε αυτό που μας συμφέρει προσωπικά και αυτό που μας λένε τ’ αφεντικά μας. Καταλάβετε το, αφεντικά μας δεν είστε εσείς». Γιατί; Μήπως φοβούνται τους Έλληνες; Τους Έλληνες τους φοβούνται μόνοι οι εχθροί τους. Μήπως αυτοί που βρίσκονται μέσα στη Βουλή, αισθάνονται και είναι εχθροί των Ελλήνων;

Η φωτογραφία λοιπόν αυτή μας λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο συλλαλητήριο των Αθηνών, για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα της πατρίδας μας: Ο Ελληνικός λαός!!!

ΑΠΟΝΤΕΣ : Οι εθνοπατέρες μας !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ»

 

Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος ε.α.

Σχετικά Άρθρα