Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη σχετικά με την «μαύρη προπαγάνδα» εναντίον του

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κάποια γεγονότα, στα οποία αν μη τι άλλο πιστεύω πως πρέπει να τοποθετηθώ. Συγκεκριμένα εμφανίζονται διάφορα δημοσιεύματα σχετικά την αλλαγή της έδρας του Δήμου Αβδήρων -ιδέα που σύμφωνα με αυτά προωθείται από στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Τσιτιρίδη Γεώργιο-αλλά και τις απευθείας αναθέσεις του πρώην Δήμου Σελέρου προς τη σύζυγο εκλεγμένου και εκ νέου υποψηφίου μέλους της παράταξης του.

Κατ αρχάς και όσον αφορά το ζήτημα της έδρας του Δήμου Αβδήρων ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια, δεν έχει τεθεί ζήτημα αλλαγής της έδρας, ανακινείται αυτό μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές». Του ανταπαντούμε πως ασφαλώς και προκαλεί εντύπωση, όπως επίσης προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως από τους πέντε υποψηφίους συνδυασμούς στον Δήμο Αβδήρων, αναμειγνύεται στην υπόθεση μόνο η δική του παράταξη. Προφανώς κάποιοι κάνουν «μαύρη προπαγάνδα» στον εαυτό τους και αυτό-διαψεύδονται αργότερα όταν τα «τρικ» τους πέφτουν στο κενό. Φαίνεται πως ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος αποτυγχάνει και απαντά σπασμωδικά σε παιχνίδια πολύ μικρότερα σε σχέση με τις απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου, όπως ακριβώς πράττει αυτά τα 3,5 χρόνια στα οποία δε κατέθεσε ποτέ κάποια σοβαρή πρόταση και το γεγονός αυτό από μόνο του τον καθιστά και ανεπαρκή για να τον διοικήσει τόσο τον ίδιο όσο και ολόκληρη την παράταξή του, η οποία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ποτέ δεν κατάφερε να ακολουθήσει μια κοινή γραμμή στις ψηφοφορίες. Τον καλώ λοιπόν έστω και τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσει εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις για τον τόπο.

Μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η είδηση των απευθείας αναθέσεων στον πρώην Δήμου Σελέρου. Γεγονός για το οποίο, θεωρώ, πως καιρός ήταν μετά και τις απέλπιδες καθημερινές προσπάθειες του κ. Τσιτιρίδη Γεώργιου να προσβάλλει τις απευθείας αναθέσεις μας ως μη νόμιμες τόσο στον Τύπο όσο και στη Δικαιοσύνη, να κοιτάξει και τι συμβαίνει στα του οίκου του. Συνεχίζω να ελπίζω λοιπόν πως ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος θα δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος και δε θα αφήσει την υπεράσπισή του σε γνωστούς κύκλους. Γιατί μπορεί να μη τίθεται θέμα νομιμότητος- καθώς όλες οι αναθέσεις έγιναν νόμιμα- ωστόσο εγείρεται μείζον θέμα ηθικής τάξης.

Καταλήγω με μια ερώτηση προς τον κ. Τσιτιρίδη Γεώργιο: Πώς είναι δυνατόν να προβαίνει σε καταγγελία εις βάρος δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας από την περιοχή του Δήμου Σελέρου για… ιδιαίτερη μεταχείριση σε κάποιες προμήθειες ηλεκτρολογικού υλικού και λίγο καιρό μετά η κόρη του συμβούλου να παρουσιάζεται υποψήφια με τον συνδυασμό του;

Προφανώς η ευθιξία του φτάνει ως εκεί που θίγονται τα δικά του συμφέροντα…

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Βασίλειος Α. Τσολακίδης

Σχετικά Άρθρα