Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σε τροχιά υλοποίησης ο κάθετος δρόμος Ξάνθη Δημάριο- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

egnatia odos

Συνάντηση εργασίας είχε ο  Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία» και εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διάνοιξη των τελευταίων 10 χλμ., παρά τα σύνορα, του από το 1996 συμφωνημένου  κάθετου άξονα Ξάνθης προς τη Βουλγαρία.

Ειδικό πρόβλημα της συνάντησης ήταν ο  κίνδυνος απώλειας πόρων που προγραμματίστηκαν για αυτό το σκοπό από το νέο πρόγραμμα «Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020» και ο κίνδυνος μη κατασκευής του. Στη συνάντηση και κατόπιν παρεμβάσεων του Περιφερειάρχη, και προς την Κυβέρνηση, βρέθηκε- καταρχήν- συνδυασμένος τρόπος χρηματοδότησης και δρομολογήθηκε λύση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΠΑΜΘ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο Προϊστάμενος της Μονάδας Γ’ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΠΑΜΘ κ. Γιώργος Λεβέντης,  ο Διευθυντής της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Γιώργος Σκόδρας και στελέχη του.

Σχετικά Άρθρα