slider Έβρος Τελευταία Νέα

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Έβρου. Έρχονται  μεγάλες ποσότητες νερού από τη Βουλγαρία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία θα εισέλθουν από τη γείτονα μεγάλες ποσότητες νερού στους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Τούντζα.

Ειδικότερα, στον ποταμό Έβρο αναμένεται να εισέλθουν πάνω από 658 κυβικά μέτρα (κ.μ.)/δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, στον ποταμό Άρδα άνω των 300 κ.μ./δλτ, από την 1η έως και την 3η Δεκέμβρη και στον ποταμό Τούντζα πάνω από 63 κ.μ. /δλτ, από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

«Εφόσον ισχύουν οι ποσότητες νερού που δίνει η βουλγαρική πλευρά και δεδομένου ότι ο ποταμός Έβρος από τα 1000 κ.μ/δλτ και μετά δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, οι προαναφερθείσες ποσότητες προστιθέμενες στα νερά των δικών μας λεκανών απορροής δύνανται να ξεπεράσουν τα 1000 κ.μ./δλτ και εφόσον αυτό συμβεί θα αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα» δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς.

«Ουσιαστικά πρόκειται για υπερχείλιση και προφανώς η Βουλγαρία έχει γεμάτα τα φράγματά της», πρόσθεσε. Ο κ. Χουβαρδάς επισημαίνει πως «δεν αρκεί η ρηματική διακοίνωση. Το μεγάλο θέμα είναι να έχουμε άμεση ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα