slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Σε εκλογική εγρήγορση όλη τη βάση και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με εντολή Κυριάκου

Με το ίδιο «νόμισμα» θα απαντήσει o Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. H Νέα Δημοκρατία πρόκειται να βγάλει στον “αέρα”   σποτ στα οποία θα πρωταγωνιστούν πολίτες μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνομιλεί μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Απέναντι στο τηλεοπτικό σποτ και του σύνθημα του κ. Τσίπρα «Ήταν δίκαιο το κάναμε πράξη» ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να αποδομήσει τη σχετική «ατάκα» και απαντά και εκείνος με τον ίδιο τρόπο. Στο σποτ της Ν.Δ θα είναι πολίτες σε αντιδιαστολή με το βίντεο της κυβέρνησης στο οποίο μιλά ο πρωθυπουργός, και θα μιλάνε για το πως είδαν τον κ. Μητσοτάκη τον οποίον συνάντησαν από κοντά, τον αγκάλισαν και του έσφιξαν το χέρι. Είναι άνθρωποι που ήρθε σε επαφή μαζί τους στις τελευταίες περιοδείες του στην Πιερία , την Πέλλα κ.οκ.

Στην ουσία η Νέα Δημοκρατία επικοινωνιακά αποσκοπεί με τα σποτάκια, στο να δείξει στον απλό κόσμο, ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι εξωστρεφής, μιλά με τους πολίτες , δεν είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους, ούτε μιλά εξ αποστάσεως όπως ο κ. Τσίπρας που «φτιάχνει τα σποτάκια από το Μαξίμου» αναφέρουν στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας του κ. Μητσοτάκη. Ανάλογα σποτ στο διαδίκτυο είχαν δημιουργηθεί το Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους με επίκεντρο τις επενδύσεις στις Σκουριές και τη συμφωνία για τα εξοπλιστικά με τη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα στελέχη αυτά , στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον απλό κόσμο, ο ίδιος δεν θέλει να μεσολαβούν διάφοροι κομματικοί παράγοντες , ούτε να υπάρχουν διαμεσολαβητές αλλά αντίθετα θέλει να δει αν το μήνυμα της ΝΔ φτάνει και ακουμπά τους πολίτες, ή γίνεται κάτι λάθος και το μήνυμα δεν φτάνει στους τελικούς αποδέκτες. Ο λόγος που άλλωστε έχει αλλάξει και τον τρόπο των περιοδειών του είναι αυτός: Θέλει να έχει αμεσότητα με τον κόσμο, να φτάνει κατευθείαν στη ρίζα του προβλήματος όποιο και αν είναι αυτό και να μπορεί να κοιτάζει κατάματα τον συμπολίτη του, λένε από το επιτελείο του στενοί του συνεργάτες.

Άλλοι πάλι λένε, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει καταλάβει ότι οι ψηφοφόροι με τόσα που έχουν ακούσει απο τα περισσότερα κόμματα τα τελευταία χρόνια είναι επιφυλακτικοί μαζί του και το πολιτικό κλίμα δεν είναι πολλές φορές το ίδιο με τα όσα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Υπάρχει δυσαρέσκεια στον κόσμο απο την πολιτική της κυβέρνησης, υπάρχουν όμως και θύλακες ακόμη που αντέχουν με αποτέλεσμα η Ν.Δ να μην είναι το κόμμα που «καλπάζει» πολιτικά και για αυτό τώρα ο κ. Μητσοτάκης να θέλει να αλλάξει την επικοινωνιακή του στρατηγική. Δεν αμφισβητούν ότι στις εκλογές ο κόσμος δεν θα κρύψει την επιλογή του προς αυτούς, το θέμα όμως είναι τι γίνεται την επόμενη ημέρα.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε εκλογική εγρήγορση όλη τη βάση και τα στελέχη του κόμματος του με σκοπό τις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Τελευταία μάλιστα ακούνε διάφορες φήμες στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει και κερδίσει από τους δανειστές την αναβολή των μέτρων κατά ένα χρόνο τότε θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πάει πιο πίσω τις εκλογές μέχρι εκεί που μπορέσει χρονικά και ποιο κοντά προς τον Σεπτέμβριο του 2019. Διαφορετικά, αν δεν καταφέρει να κερδίσει το δώρο των δανειστών και έχει μπροστά του τα δύσκολα μέτρα , τότε θα επιλέξει τις εκλογές να τις προκηρύξει νωρίτερα παρά να εφαρμόσει ο ίδιος αυτά που υπέγραψε .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει παράλληλα στροφή και στα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και έτσι θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση σε συνδυασμό και με τις προτάσεις που καταθέτει σε μεγάλης σημασίας θέματα.

Για το ακανθώδες ζήτημα της συμμετοχής της Ν.Δ στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τα Σκόπια, η εντολή που έχει δοθεί είναι ότι η Ν.Δ δεν συμμετέχει επίσημα, αλλά όποιος βουλευτής θέλει να παραστεί από μόνος του , δεν μπορεί να του το αποκλείσουν και γι αυτό την Κυριακή στην Πειραιώς θα είναι με μολύβι και χαρτί για να δούνε ποιοι από τους βουλευτές που εκλέγονται πάνω από τα Τέμπη θα παραβρεθούν στη διαδήλωση με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Σχετικά Άρθρα