slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Σε απόγνωση εκατοντάδες παραγωγοί καπνού στην Ξάνθη. Δεν τους έχει πληρώσει ο Μιχαηλίδης. Ερώτηση στην βουλή

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τα παρακάτω: ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΜΑ:”Απλήρωτοι παραγωγοί καπνού σε Ξάνθη και γενικότερα στην Θράκη”.

Η ¨ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ” που είναι τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία καπνού σε ολόκληρο τον κόσμο έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους καλλιεργητές στην Ξάνθη και στην Θράκη γενικότερα.Αυτό επειδή σχετικά με τα καπνά που είχαν παραδοθεί από τους παραγωγούς στην Ξάνθη το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει μετέωρο καθώς ένα μέρος αυτών επεστράφη στους παραγωγούς, όχι όμως όλη η κυριότητα ή τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά , καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση και τράπεζες οδηγώντας τους καλλιεργητές σε οικονομικό αδιέξοδο. Ομάδα Καπνοπαραγωγών είχε βέβαια προειδοποιήσει τους καλλιεργητές να μην προχωρήσουν σε συναλλαγή χωρίς εγγυητικές, ενώ ακόμη οι καλλιεργητές περιμένουν την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης υπέρ τους. Αξίζει να σημειωθεί πως η “Καπνικη Μιχαηλίδης ΑΕ” λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και νέκρωσης και παύσης των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων από τον Οκτώβριο του παρελθόντος έτους δεν πληρώνει τους παραγωγούς της Ξάνθης και της Θράκης για ποσότητες καπνού που έχει παραλάβει.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Mε ποιο τρόπο το υπουργείο θα επιλύσει το πρόβλημα πουέχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες καλλιεργητές στην Ξάνθη και γενικότερα στην
Θράκη;

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2017
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής   Β΄περιφέρειας Πειραιώς

Σχετικά Άρθρα