Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Σεμινάριο Κινεζικής Καλλιγραφίας στη Φ.Ε.Ξ. με τον Κινέζο ζωγράφο και Tai Chi Μάστερ Luoke Chen

kaligrafia

Ο Κινέζος Luoke Chen, γεννημένος στην Ταϊβαν, ζωγράφος, τέως καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου της Ταϊπέι και Tai Chi Μάστερ, θα μας μυήσει με την διδασκαλία του στην κινεζική καλλιγραφία. Ο κόσμος  της κινεζικής καλλιγραφίας αποτελεί για τον δυτικό άνθρωπο μία γοητευτική και μυστήρια τέχνη.

Οι ρίζες της χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.χ. Εικόνα και γραφή σχηματίζονται με το πινέλο και το μελάνι και αποτελούν μία ενότητα. Οι Κινέζοι θεωρούν την καλλιγραφία μία από τις εξέχουσες μορφές καλλιτεχνίας και μέσο άσκησης. Επιδίδονται δε σε αυτή τακτικά και με επιμέλεια. Θεωρείται συγγενής της ζωγραφικής και πηγάζει από μία κοινή αισθητική βάση.

Τα μαθήματα αποτελούν μία εισαγωγή και γνωριμία στην τεχνική της κινεζικής καλλιγραφίας καθώς και στη χρήση των υλικών και εργαλείων της.

Ο αρχάριος μαθητής πειραματίζεται με τις πρώτες βασικές πινελιές και μέσα από την σύνθεσή τους ασχολείται με την αποτύπωση των συμβόλων λέξεων της κινεζικής γραφής. Τα κινέζικα σύμβολα ανοίγουν την πύλη για την κατανόηση του κινεζικού πολιτισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10 Μαΐου & ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Διάρκεια σεμιναρίου: 2,5 ώρες  Συμμετοχή : 30€

Σχετικά Άρθρα