Αθλητικά Τελευταία Νέα

Σεμινάριο από τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας «Τα μυστικά των πανιών»

NOK NOK (1) NOK (2) NOK (3) NOK (4)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ιστιοπλοΐας του Ναυτικού ομίλου Καβάλας την Δευτέρα το απόγευμα στην Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή. Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν φίλοι της θάλασσας ,παλιοί και νέοι ιστιοπλόοι και μέλη του ομίλου μας.

Εισηγητές ήταν ο κ.Θανάσης Παπαϊωάννου ,ιστιοπλόος πρωταθλητής Ευρώπης και ιστιοράπτης και ο κ.Χριστόφορος Πιρτσούλης ,εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας Του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία γύρω από τα πανιά, την αεροδυναμική τους απόδοση, τους τρόπους κατασκευής , τις τεχνικές συντήρησης και τους τρόπους ελέγχου αυτών κράτησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων αμείωτο τις τέσσερις ώρες που διήρκησε το σεμινάριο.

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης έκανε ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας του  Ναυτικού Ομίλου Καβάλας  κ.Γκριτζελάκης Χριστόφορος ,υπεύθυνος ανάπτυξης ιστιοπλοΐας Κεραμωτής, Ξάνθης και Κομοτηνής. Αφού χαιρέτησε τους φίλους και μαθητές των  σχολών αναφέρθηκε στο προσεχές πρόγραμμα  σεμιναρίων αλλά και στις σχολές διαφόρων επιπέδων που θα λειτουργήσουν στο Φανάρι και στην Κεραμωτή από  τις αρχές Μαρτίου.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας του  Ναυτικού Ομίλου Καβάλας κ.Δημήτρης Θεοδωρίδης όπου αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα  ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Κ. και κυρίως στους αγώνες Φαναρίου, Θάσου, Σαμοθράκης ,που διοργανώνει ο όμιλός μας, στην προσπάθεια που κάνει ο Ν.Ο.Κ  για την προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και την ανάπτυξη των σχολών της , αλλά και για την μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει στην περιοχή της Κομοτηνής και του Φαναρίου.

Μετά το τέλος των ομιλιών δόθηκε ραντεβού για το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου στο Φανάρι ,σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκεί οι  συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα όσα έμαθαν στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου ,να τα δούν και στην πράξη.

Το πρόγραμμα δράσεων του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας «Ελάτε να ανοίξουμε πανιά» συνεχίζεται με τα εξής σεμινάρια :  «Επικοινωνίες στη θάλασσα» , «Ναυαγοσωστική» , «Πρώτες βοήθειες» και «Ασφάλεια στη θάλασσα» ,με επίδειξη πλευστής σχεδίας Life Raft, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα των σχολών του ομίλου έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα μαθήματα αρχαρίων , προχωρημένων  καθώς και το αγωνιστικό τμήμα όπως και το φοιτητικό θα λειτουργήσουν στο Φανάρι και στην Κεραμωτή στις αρχές Μαρτίου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας ευχαριστεί τους εισηγητές  κ. Παπαϊωάννου Θανάση και κ. Πιρτσούλη Χριστόφορο , όλα τα μέλη που βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης , καθώς και την Λέσχη Κομοτηναίων για την προσφορά της αίθουσας.

Σχετικά Άρθρα