Κουζίνα Τελευταία Νέα

Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά από το Παραδοσιακό του Τέλη

προετοιμασία 10′

ψήσιμο 15′

Υλικά για 2 άτομα

120 γραμμάρια #καβουρμάς από το Παραδοσιακό του Τέλη

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με τα πράσινα φύλλα, ψιλοκομμένα

2 αυγά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα σαγανάκι (τηγανάκι με δυό χερούλια) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τον καβουρμά που τον έχουμε ανοίξει με τα χέρια μας.

Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρδιστεί ο καβουρμάς για 3 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ανακατεύουμε κι ύστερα από ένα λεπτό ρίχνουμε τα αυγά.

Μόλις πήξει το ασπράδι των αυγών, σπάμε με ένα πηρούνι τον κρόκο των αυγών και τον σκορπάμε πάνω από τον καβουρμά.

Αλατοπιπερώνουμε κι ύστερα από 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Μια πετυχημένη συνταγή, στηρίζεται στα υλικά καλής ποιότητας. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά της συνταγής και φυσικά τον εκλεκτό καβουρμά από το Παραδοσιακό του Τέλη στην Ξάνθη, Βενιζέλου 100 τηλ. 2541021612

Σχετικά Άρθρα