Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφει η ομάδα τον RoboSpecialists με την 4 η παγκόσμια θέση στις αποσκευές της

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ”RoboSpecialists” του 1 ου ΓΕΛ Ξάνθης, περσινοί Αργυροί Ολυμπιονίκες θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι από την 13 η Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στο Νέο Δελχί, καταλαμβάνοντας την 4 η θέση στον κόσμο στην κατηγορία του ποδοσφαίρου.

Την ομάδα συνθέτουν ο Αλέξανδρος Πανταζίδης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάνογλου. Εξαιρετική ήταν η παρουσία και των άλλων δύο ξανθιώτικων ομάδων: Οι ”RoboMasters” (επίσης από το 1 ο ΓΕΛ Ξάνθης) – αποτελούμενοι από το Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη, και Παναγιώτη Βαρδάρη – που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, αν και παρέμειναν αήττητοι στον όμιλό τους με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, δεν κατάφεραν να προκριθούν στη φάση των 16 στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Προπονητής και των δύο ομάδων ήταν ο καθηγητής τους στο σχολείο Αθανάσιος Μπαλαφούτης.

Οι ” filONEs” του Συλλόγου Ρομποτικής Μαθηματικών Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης κατέκτησαν την 45 η θέση ανάμεσα σε 89 ομάδες στην κατηγορία Δημοτικού Regular, επίδοση σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης από το 6 ο Δημοτικό, Αλέξανδρος Πανταζίδης από το 3 ο Δημοτικό και Ηλίας Μπαλαφούτης από το Δημοτικό του Πετεινού. Προπονητής της ομάδας του Συλλόγου Ρομποτικής είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης.

Εκτός από τους αθλητές, ξανθιώτικη παρουσία υπήρχε και στο επίπεδο επιτροπής, με τον περσινό Αργυρό Ολυμπιονίκη Βασίλη Κόκκινο να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις ως κριτής. Επίσης συνοδοί της αποστολής η Γεσθημανή Στεφανίδου, η Χριστίνα Παρωτίδου, η Ζωή Ραφτοπούλου και η Μαρία Παπαδοπούλου.

Σχετικά Άρθρα