slider Τελευταία Νέα

Σήμερα Δευτέρα συνεδρίασε εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το Σκοπιανό

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη στο Σκοπιανό και τα συλλαλητήρια.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα, ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης» της Εκκλησίας για το όνομα της πΓΔΜ.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επαναλαμβάνει ότι η θέση της παραμένει η ίδια: Δεν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του ως συστατικό του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, «που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της Μακεδονίας».

Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια, η Εκκλησία σημειώνει ότι σέβεται το δικαίωμα των κληρικών να πράττουν κατά συνείδηση με σύνεση και υπευθυνότητα, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης.

Ακόμα, οι ιεράρχες που συμμετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο αποφάσισαν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου να τελεστεί στη Σιάτιστα συνοδική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον Παύλο Μελά και όλους τους Μακεδονομάχους.

Με πληροφορίες από το pontos news

Σχετικά Άρθρα