Αθλητικά Τελευταία Νέα

Σήκωσέτοοοο… Παναθηναϊκός- SKODA ΞΑΝΘΗ 0-1 (video)

skoda pao kypelo

Η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν καλύτερη στην συντριπτική διάρκεια των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό και στο τέλος επιβραβεύτηκε παίρνοντας το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Η ξανθιώτικη ομάδα έκανε το παιχνίδι της στο «Απ. Νικολαΐδης», έπαιξε ανοιχτά και δικαιώθηκε για τις προσπάθειές της στο 87’. Στο σημείο αυτό πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Θοδωρή Βασιλακάκη παίρνοντας την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 10 παίκτες από το 60’ λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μέντες.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Beljić Nikola, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Ghomsi Antonio, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ορφανίδης Πέτρος, Παπαστεριανός Μανώλης, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Fernando Pereira Wallace

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Christian Obodo

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Soltani Karim

9. Lucero Adrián

10. Καπετάνος Παντελής

11. Alexandre Silva Cleyton

Αναπληρωματικοί

Beljić Nikola

Walter Fernández Balufo

Βασιλακάκης Θεόδωρος

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Κομεσίδης Δημήτρης

Ορφανίδης Λάζαρος

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Οκτώ μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια, SKODA ΞΑΝΘΗ και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο «Απ. Νικολαΐδης» στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 με τους «πράσινους» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα καθώς σημείωσαν εκτός έδρας γκολ και επωφελούνταν ακόμη και με το «λευκό» αποτέλεσμα.
Ο Παναθηναϊκός για την αναμέτρηση αυτή παρατάχτηκε με τους Κοτσόλη, Μπούρμπο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Νάνο, στην άμυνα, τους Μέντες, Ζέκα, Δώνη, στο κέντρο και τους Καρέλη, Μπεργκ, Πέτριτς στην επίθεση με τον προπονητή των γηπεδούχων να κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι των Πηγαδίων στο οποίο είχαν αγωνιστεί οι Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν και Κλωναρίδης στη βασική 11άδα ενώ οι Μπεργκ, Πέτριτς και Δώνης είχαν μπει σαν αλλαγή.
Από την άλλη μεριά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Γουάλας, Λισγάρα, Γούτα, Μπαξεβανίδη. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ομπόντο, Παπαστεριανός στον άξονα ενώ στα πλάγια οι Σολτάνι – Λουσέρο με τον Κλέιτον σε πιο οργανωτικό ρόλο μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παντελής Καπετάνος σε μία 11άδα που είχε μία αλλαγή στο θέση του δεξιού μπακ σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας.
Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα. Η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώριζε πως ήθελε γκολ για να κυνηγήσει την πρόκριση και μετά τις δύο υποψίες ευκαιριών του Παναθηναϊκού με τον Πέτριτς και τον Καρέλη, στη συνέχεια και μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχε κερδίσει δύο κόρνερ ενώ προσπάθησε να σκοράρει με τον Γουάλας. Στο 7ο λεπτό ο Ομπόντο δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Δώνη με αποτέλεσμα να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες για το γδάρσιμο στο δεξί του πόδι, σε μία φάση που ο διαιτητής δεν έδειξε καμία κάρτα. Στο 13’ ο μέσος της SKODA ΞΑΝΘΗ προσπάθησε να σκοράρει, όμως το μακρινό του σουτ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Κοτσόλης. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη στο ξεκίνημα έχοντας καλή οργάνωση και ψάχνοντας το γκολ αλλά το μόνο που κέρδισε μέχρι το 25’ ήταν τρία κόρνερ ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο οι τελικές ήταν 4 για τους φιλοξενούμενους και 1 για τους γηπεδούχους.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο 18ο ο Νάνο και στο 21’ ο Σίλντεφελντ υπέπεσαν σε φάουλ πάνω στους Σολτάνι και Κλέιτον αντίστοιχα, με τον διαιτητή ωστόσο να μην κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας και σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το ημίχρονο έκλεισε και με άλλες φάσεις που δημιούργησαν ένταση. Ο Καπετάνος στο 45’ βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Σίλντεφελντ αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γούτας σε μία διεκδίκηση εκτοπίστηκε από τον Μπέργκ με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του. Το ημίχρονο έληξε δίχως γκολ μιας και δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά με την SKODA ΞΑΝΘΗ να υπερέχει και να κερδίζει τις εντυπώσεις.
Οι γηπεδούχοι στο β’ μέρος ξεκίνησαν με μία αλλαγή καθώς στη θέση του Καρέλη πέρασε ο Ατζαγκούν. Η πρώτη καλή στιγμή και σ’ αυτό το ημίχρονο ήταν για τους παίκτες του Λουτσέσκου με τον Λουσέρο έξω από την περιοχή να στρώνει την μπάλα στον Παπαστεριανό αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Πρωταγωνιστής στην επόμενη αξιόλογη στιγμή του αγώνα ο Παπαστεριανός καθώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα σε φάουλ από πίσω εις βάρος του, ο Μέντες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στο ίδιο χρονικό σημείο πέρασε στο παιχνίδι ο Λαγός αντί του Πέτριτς στην 2η αλλαγή του Παναθηναϊκού ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης πήρε τη θέση του Παπαστεριανού στην πρώτη κίνηση από πλευράς Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι συχνές διακοπές στην αναμέτρηση δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Στο 73’ η SKODA ΞΑΝΘΗ πραγματοποίησε και την 2η αλλαγή της. Ο Βάλτερ Μπαλούφο πήρε τη θέση του Μπαξεβανίδη με τον Ρουμάνο προπονητή να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ψάχνοντας το γκολ. Η κατοχή μπάλας και η κυκλοφορία ήταν σχεδόν… απόλυτη για την ξανθιώτικη ομάδα που όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού και να βρεθεί με αξιώσεις κοντά στην εστία του Κοτσόλη. Μοιραία δεν υπήρχαν ευκαιρίες και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το 87’. Στο σημείο όπου ο Καρέλης είχε κάνει το 1-1 στην Ξάνθη, ο Βασιλακάκης σημείωσε το 0-1 στην Αθήνα και σφράγισε την πρόκριση για την SKODA ΞΑΝΘΗ.

Οι καλύτερες στιγμές

2’ Μακρινό άστοχο σουτ του Πέτριτς.
5’ Σέντρα του Λουσέρο, ο Σίλντεφελντ απομάκρυνε και η δυνατή σέντρα σουτ του Γουάλας κατέληξε κόρνερ.
13’ Καλό σουτ του Ομπόντο απομάκρυνε ο Κοτσόλης με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.
45’ Ο Ομπόντο πήγε να αιφνιδιάσει με μακρινό φάουλ τον Κοτσόλη όμως η προσπάθεια ήταν άστοχη.
47’ Ο Λουσέρο έστρωσε στον Παπαστεριανό αλλά το δεξί σουτ του τελευταίου πήρε αρκετά φάλτσα και πέρασε άουτ.
76’ Λουσέρο και Γουάλας συνεργάστηκε με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα με τον Καπετάνο να κάνει την άστοχη κεφαλιά εκτός ισορροπίας.
88’ Η SKODA ΞΑΝΘΗ πίεζε και μετά τη σέντρα του Βάλτερ, την κεφαλιά του Κπαετάνου που σταμάτησε σε Κοτσόλη και δοκάρι ήρθε ο Βασιλακάκης και με προβολή έκανε το 0-1.

Διαιτητές

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Μπαλτάς Χρήστος (ΕΠΣ Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Καρασαϊρίδης Νίκος (ΕΠΣ Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Κίτρινες: 19’ Γουάλας, 24’ Μέντες, 38’ Πέτριτς, 43’ Λουσέρο
Κόκκινη: 60’ Μέντες, 70’ Μπαξεβανίδης, 85’ Βασιλακάκης.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Δώνης (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46’ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Πέτριτς (60’ Λαγός).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι (90’ Κομεσίδης), Λουσέρο (87’ Μπέλιτς), Καπετάνος.

Σχετικά Άρθρα