slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Π. Καμμένος: Ευρωπαϊκό θέμα η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, θα τεθεί και στο ΝΑΤΟ

«Είναι θέμα της ΕΕ η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων/Ευρωπαίων στρατιωτικών και η άρνηση του τούρκου εισαγγελέα να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Τουρκία έως τη δίκη τους, και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας» τόνισε την Τρίτη ο Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι δυο στρατιωτικοί ακολουθούσαν ίχνη διακινητών και παράτυπων μεταναστών, και πέρασαν για λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Όπως είπε η περιοχή αυτή, είναι περιοχή δράσης παράτυπων μεταναστών και διακινητών. Ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά, επιλύονται μεταξύ επικοινωνίας των δύο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Η στάση της Τουρκίας, τόνισε, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε εμπλοκή, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ότι θα θέσει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως κατά τις εργασίες της υπουργικής Συνόδου. Επίσης, μετά τη συνεδρίαση θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με την αναπληρώτρια γγ. του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, καθότι, όπως επισήμανε, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα