Facebook slider Τελευταία Νέα

Πως μπορώ να προσελκύω επισκέπτες στο e-shop μου;

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνικές για να προσελκύσει κάποιος επισκέπτες σε ένα website- e-shop, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινής: οι περισσότεροι τρόποι απαιτούν επένδυση σε χρόνο και σε χρήμα. Ας δούμε επιγραμματικά κάποιους:

 

Προώθηση ιστοσελίδας στα αποτελέσματα του Google ή αλλιώς SEO. Με αυτόν τον όρο εννοούμε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε η σελίδα μας να κατατάσσεται ψηλά στις σχετικές αναζητήσεις που γίνονται στο Google. Η Google αξιολογεί μία ιστοσελίδα με 200 σημεία μέτρησης, τα περισσότερα από τα οποία είναι γνωστά στον χώρο των internet marketers. Η επένδυση στο SEO είναι μία μακροπρόθεσμη επένδυση η οποία σίγουρα κάνει απόσβεση τα χρήματα που ξοδεύονται.

 

Social media marketing. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι πλέον καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα δίκτυα αυτά η ευκαιρία για προώθηση μιας ιστοσελίδα ή κάποιων προϊόντων σας. Το Facebook δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εταιρικών σελίδων και διαφημίσεων τις οποίες αν τις εκμεταλλευτείτε έξυπνα, μπορείτε να έχετε αυξημένο ROI. Παρόμοια το Google+, το Twitter, το Instagram και το Pinterest, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, δημιουργούν επισκεψιμότητα στην σελίδα που μπορεί να γίνει και πελατεία σας.

 

Pay per click διαφήμιση. Η Pay per click (PPC) διαφήμιση, είναι ένα μοντέλο διαφήμισης που χρησιμοποιείται για να φέρει εξαιρετικά στοχευμένο κοινό σε μία ιστοσελίδα ειδικά στα e-shop. Ο διαφημιζόμενος πληρώνει κάθε φορά που κάποιος κάνει click στην διαφήμιση. Γνωστότερες υπηρεσίες είναι το Google Adwords και τα Facebook Ads. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην δημιουργία και συντήρηση τέτοιων διαφημιστικών καμπανιών αν θέλετε να έχετε απόδοση και να μη  ξοδέψετε μια περιουσία!!!

 

Content marketing. Το content marketing αναφέρεται στην διαδικασία δημιουργίας και διανομής ποιοτικού περιεχομένου, φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα. Το περιεχόμενο δεν έχει διαφημιστικό χαρακτήρα, αλλά χρηστικό εκπαιδευτικό και υποβοηθητικό για τον αναγνώστη. Τον μετατρέπει έμμεσα σε πελάτη ενώ παράλληλα αυξάνει την εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση.

 

Affiliate marketing. Το affiliate marketing είναι ένας τύπος Performance based marketing και αφορά την προώθηση των προϊόντων από συνεργάτες. Affiliate είναι ο συνεργάτης ο οποίος προωθεί τα προϊόντα σε δική του ιστοσελίδα. Για κάθε πώληση που γίνεται από συνεργάτη ο διαφημιζόμενος καταβάλει μία συμφωνημένη προμήθεια.

 

Για την BCC (*) Σταύρος Καρυπίδης

Grow Hacker επιχειρήσεων

6947267737

 

(*) Στην Business Content Creators παρέχουμε τρόπους προσέλκυσης νέων πελατών για την επιχείρησή σας μέσο του Internet με χαμηλό κόστος. Σχεδιάζουμε μαζί σας και υλοποιούμε για λογαριασμό σας, εξαιρετικά στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες διάδοσης της επιχείρησης, των προϊόντων και υπηρεσιών σας με σκοπό την αύξηση των κερδών σας.

Περισσότερα: https://businesscontentcreators.com/

Σχετικά Άρθρα