slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Πως επιλέγουμε την μέθοδο στεγανοποίησης της ταράτσας μας. Συμβουλές από τον Χημικό Μηχανικό Γιώργο Χατζηδημητριάδη

Τις τελευταίες ημέρες πέσανε στην περιοχή της Ξάνθης πολλές βροχές και πολλά χιόνια. Αποτέλεσμα πολλά από τα σπίτια των συμπολιτών μας να αντιμετωπίζουν θέμα με την υγρασία η οποία έχει εισχωρεί στον σκελετό του σπιτιού από την ταράτσα. Μούχλα, σημάδια υγρασίας και σκασίματα εμφανίστηκαν, λόγω παλιών προβλημάτων στην δομή των κτιρίων ή λόγω ηλικίας των κατασκευών.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά επικοινωνήσαμε με τον Ξανθιώτη Χημικό Μηχανικό κ. Γιώργο Χατζηδημητριάδη και τον ρωτήσαμε για την καλύτερη μέθοδο στεγανοποίησης της ταράτσας μας.

Ο κ. Χατζηδημητριάδης είναι ένας από τους λίγους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει ειδίκευση στην στεγάνωση και διατηρεί από το 2010 την εταιρία «Κέντρο Δόμησης» η οποία έχει υλοποιήσει εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια σε όλη την ΑΜΘ.

Μας μεταφέρει λοιπόν την εμπειρία του λέγοντας ότι: «Τρεις είναι οι κύριες μέθοδοι στεγανοποίησης της ταράτσας, τα πολυουρεθανικά επαλειφόμενα συστήματα, τα ακρυλικά επαλειφόμενα συστήματα και τα ασφαλτόπανα».

Μας είπε αναλυτικά για το καθένα

  1. Στεγανοποίηση με πολυουρεθανικά επαλειφόμενα συστήματα (προτεινομένη)

Τα πολυουρεθανικά επαλειφόμενα στεγανοποιητικά έχουν επικρατήσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, λόγω των πολύ καλών αντοχών του υλικού (Hyperdesmo– 25 χρόνια διάρκεια ζωής) σε στάσιμα νερά και της μεγάλης διάρκειας ζωής της στεγανοποίησης που προσφέρουν. Έχουν εξαιρετική συμπεριφορά στην περιοχή μας, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Δράμα… λόγω της αντοχής τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως -40οC.

  1. Στεγανοποίηση με ακρυλικά επαλειφόμενα συστήματα

Τα ακρυλικά επαλειφόμενα στεγανοποιητικά υλικά, αραιώνονται με νερό, έχουν μικρή διάρκεια ζωής λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας σε νερό που λιμνάζει επάνω τους.

  1. Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με ασφαλτικές μεμβράνες σε ρολά τα οποία συγκολλούνται θερμικά με φλόγιστρο. Δυστυχώς η συνήθεις πρακτική της μείωσης του κόστους κατασκευής στεγανοποίησης και η επιλογή οικονομικών, μικρής αντοχής ασφαλτόπανων, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις ταράτσες. Το πρόβλημα εντείνεται όταν το συνεργείο εφαρμογής δεν είναι άρτια εκπαιδευμένο.

 

Ο κύριος Χατζηδημητριάδης έχει φτιάξει και έναν ολοκληρωμένο οδηγό στεγανοποίησης ταράτσας σε μορφή e-book τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ εντελώς δωρεάν  «Πως θα διώξετε οριστικά την υγρασία από την ταράτσα – 7 βήματα για την τέλεια στεγανοποίηση»

 

Σχετικά Άρθρα