slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πτώση μέχρι και 12 βαθμούς η θερμοκρασία από την Τετάρτη

Για ακόμη 1- 2 ημέρες θα μυρίσει έντονα καλοκαίρι, όμως από την Τρίτη, γρήγορα, ο καιρός θα αλλάξει και έτσι χωρίς να περάσουμε από το φθινόπωρο, θα βιώσουμε κατευθείαν σχεδόν χειμωνιάτικες συνθήκες, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τουλάχιστον τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα κυριαρχήσουν τα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, οι εξασθενημένοι κατά βάση άνεμοι (έως και 5 μποφόρ) και οι αυξημένες (κατά 5 βαθμούς τουλάχιστον σε σχέση με την εποχή) θερμοκρασίες.

Φαίνεται δε, ότι κατά τη διάρκεια ειδικά της Κυριακής και της Δευτέρας, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα αγγίξουν και ίσως τοπικά ξεπεράσουν ακόμη και τους 35°C.

Οι περιοχές που θα βιώσουν καθαρά καλοκαιρινές συνθήκες θα είναι τμήματα της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Ακόμη όμως και στην κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 34°C, ενώ στην Αθήνα τους 33-34°C.

Μέχρι και τη Δευτέρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στα θαλασσινά ταξίδια διότι δεν διαφαίνεται σε καμία θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας οι μέγιστες ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ. Όμως από την Τρίτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Σχετικά Άρθρα