Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πρόταση Γ. Παυλίδη για παραχώρηση δωρεάν καυσόξυλων σε ειδικές κοινωνικές ομάδες

Τουλάχιστον τρεις τόνους σε κάθε οικογένεια

 paylidis-kali

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ.Καρασμάνη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη και Επικρατείας  κ. Δ. Σταμάτη, ζητά να εξετάσουν, ενόψει της χειμερινής περιόδου, την πρόταση της δωρεάν διάθεσης καυσόξυλων σε ειδικές- ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του χειμερινού ψύχους από οικονομικά αδυνάτους υπάρχουν ήδη δύο κρατικά προγράμματα, η επιδότηση πετρελαίου και η παραχώρηση καυσόξυλων σε κατοίκους κατεξοχήν αγροτικών περιοχών με χαμηλό τίμημα που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ προσθέτει μια νέα ομάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του  προς τους Υπουργούς «υπάρχει εκτός αυτών μια κατηγορία πολιτών που χρησιμοποιούν για θέρμανση καυσόξυλα τα οποία δυστυχώς αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών. Για την επίλυση του προβλήματος της συγκεκριμένης ανωτέρω κατηγορίας πολιτών, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα της περιοχής μας, παρακαλούμε να αποφασίσετε, ώστε να καταστεί δυνατή η ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση τριών (3) τουλάχιστον τόνων καυσόξυλων ανά οικογένεια από τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της επιδότησης πετρελαίου και δε λαμβάνουν αυτή. Το μέτρο αυτό να ισχύσει από τον ερχόμενο χειμώνα».

Σχετικά Άρθρα