Αθλητικά Τελευταία Νέα

Πρωταθλητές Ελλάδας το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης

9d6c42e9ab9ae555c3092402f936e650_L 2ο ΕΠΑΛ

Σε ένα δύσκολο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, κόντρα στα προγνωστικά, το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης κατάφερε να νικήσει το Ελληνικό Κολέγιο Θεσ/νίκης, αλλά και την κούραση απο 3 διαδοχικά παιχνίδια τις προηγούμενες ημέρες και να φύγει νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων.

Με τους Θεσσαλονικείς να παίζουν στην έδρα τους με τις επευφημίες όλων των συμμαθητών και φίλων τους που γέμισαν το Καυταντζόγλιο στάδιο, το Ελληνικό Κολέγιο ειχε τα δεδομένα με το μέρος του. Άλλωστε η διεξαγωγή του final four στην συμπρωτεύουσα  ίσως δεν είναι τυχαία, καθώς τα “κολεγιόπαιδα” λογάριαζαν να σηκώσουν το κύπελο μπροστά στο κοινό τους.

Η υπερ-ομάδα όμως (όπως αποδείχτηκε) της Ξάνθης, κατάφερε να χτυπήσει στα ίσα τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Κουλούρης, Δεληγιάννης) του Κολεγίου και να φτάσει στην νίκη με γκολ του καταπληκτικού Λαζαρίδη και με μια σπουδαία εμφάνιση του Πέτρου Ορφανίδη σε ρόλο διοργανωτή σε άμυνα και επίθεση.

Σταθερή δύναμη κάτω απο τα δοκάρια ο Μ.Δεμένικος που χρειάστηκε να φτάσει στην πιο απομακρυσμένη γωνιά των γκολπόστ για να πιάσει όλα τα σουτ των αντιπάλων.

Κάτω απο τα μάτια του προπονητή Ν. Καραγεωργίου και της Ολυμπιονίκης Β. Πατουλίδου, αλλά και πλήθος επισήμων (σχ. σύμβουλος ΦΑ Ξ. Κων/δου, Δ/ντων Εκπ/σης κα) οι Ξανθιώτες στέφθηκαν πρωταθλητές των σχ. αγώνων Λυκείων, με 2η ομάδα το Κολλέγιο και 3η την Λυκόβρυση (4η το Ηράκλειο).

Οι χαρές και τα πανηγύρια για το κύπελλο συνεχίστηκαν και στην κ. πλατεία  Ξάνθης, όπου πλήθος περίμεναν τους νικητές, με τον προιστάμενο ΔΔΕ  Γ.Παπαδόπουλο, να συγχαίρει προσωπικά τους μαθητές για την επιτυχία τους. Καπνογόνα, σαμπάνιες και λουλούδια είχαν την τιμητική τους, ενώ η δ/ντρια Σ. Ζήση και η γυμνάστρια- συνοδός Π. Καγκασίδου, υποσχέθηκαν οτι οι χαρές θα έχουν συνέχεια και στο “φυσικό τους χώρο” του 2ου ΕΠΑΛ.

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Δ. Γκαγκαλίδης απο το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ξάνθης, ενώ αξίζει να σημειωθεί η βροντερή παρουσία και υποστήριξη καθηγητών απο το σχολείο στον τελικό της Πέμπτης.

Πάντως την τροπαιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ απο σήμερα κοσμεί ένα βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ οι μαθητές θα ανταμειφθούν και στην πράξη με γενναία μοριοδότιση για τα ΤΕΦΑΑ και ΑΕΙ.

 

Φώτο μέσα στον φάκελο!!!

Σχετικά Άρθρα