Κοινωνία Τελευταία Νέα

Προχωρά στους σχολικούς αγώνες το 2 ο ΕΠΑΛ Ξάνθης

Η επόμενη φάση των σχ. αγώνων ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα

 015 019

Με επιτυχία συνεχίζει την πορεία στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2 ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, καθώς νίκησε την Τετάρτη 9/4 την αντίστοιχη νικήτρια σχ. ομάδα Ν. Ροδόπης, που ήταν το ΓΕΛ Ιάσμου. Υπενθυμίζεται ότι το 2 ο ΕΠΑΛ εκπροσωπεί ουσιαστικά και τον Ν. Ξάνθης, καθώς είναι η μόνη σχ. ομάδα που συνεχίζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην Β’ φάση του παραπάνω θεσμού, μιας και οι υπόλοιπες σχ. ομάδες έχουν αποκλειστεί -σε όλα τα αθλήματα- από τις αντίστοιχες ομάδες της Δράμας και Αλεξ/πολης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2 ο ΕΠΑΛ (προπ. Π. Γκαγκασίδου) αναδείχτηκε νικήτρια ποδοσφαιρική ομάδα των Λυκείων Ν. Ξάνθης, επικρατώντας στον τοπικό “τελικό” έναντι του 2 ου ΓΕΛ (προπ. Η. Καραλίδης). Από κει και πέρα, πέρασε νικηφόρα την πρωταθλήτρια σχ. ομάδα Δράμας, ενώ περιμένοντας τον νικητή των νομών Έβρου και Ροδόπης (ΕΠΑΛ Ορεστιάδας- ΓΕΛ Ιάσμου), ξεπέρασε και το εμπόδιο του αξιόμαχου γειτονικού Ιάσμου. Για την συνέχεια οι Ξανθιώτες μαθητές αναμένουν τον νικητή των νομών Χαλκιδικής (Πολύγυρος) και Καβάλας, ενώ ενδεχόμενο υπάρχει για να παίξουν και με την πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη φάση των ομάδων περιλαμβάνει αγώνες με τον αντίστοιχο νικητή των λυκείων της Κύπρου, η οποία συμμετέχει με την σειρά της στο σχολικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο θεσμός των σχ. αγώνων ολοκληρώνεται κάθε χρόνο με το final four στην Αθήνα, ενώ για τον Πανελληνιονίκη υπάρχει και συνέχεια στο αντίστοιχο Παγκόσμιο σχ. πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο εξωτερικό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 2 ο ΕΠΑΛ, επιβλήθηκε του Ιάσμου στα πέναλτι (6-4), καθώς το παιχνίδι έληξε 1-1, με τους Ξανθιώτες να ισοφαρίζουν το παιχνίδι, παρότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Β. Λαζαρίδης χτύπησε εύστοχα το νικηφόρο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη, ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακας Μ. Δεμένικος, πιάνοντας καθοριστικά το 2 ο πέναλτι των αντιπάλων. Οφανίδης, Πέτροβ και Ντάρδας έπιασαν καλή απόδοση, με την ομάδα να δείχνει ανεβασμένη κυρίως στο κέντρο, υστερώντας στην τελική προσπάθεια.

Την αποστολή συνόδεψε η δ/ντρια του 2 ου ΕΠΑΛ Ξάνθης κ. Ζήση Σοφία, καθώς και αρκετοί μαθητές- οπαδοί, όπως και εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους στους Ξανθιώτες.

Τη διοργάνωση- συμμετοχή ανέλαβε η Δ.Δ.Ε. με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ξάνθης (Δ. Γκαγκαλίδης), ως υπεύθυνη αρχή για τους σχολικούς αγώνες, μαζί με την αντίστοιχο ΓΦΑ Ροδόπης (Χ. Γαντζίδης). Ο Γ. Μπαχαρίδης (ΕΠΣ Ξάνθης) συνόδευσε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ένας από τους 3 διαιτητές, ενώ παρευρέθηκε και η σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης κ. Κων/δου Ξανθή. Η επόμενη φάση των σχ. αγώνων ποδοσφαίρου αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα