Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Προχωράνε κανονικά τα έργα της γέφυρας Πηγαδίων. Έπεσαν τα πρώτα μπλόκ του διαζώματος (video)

Με εντολή του Κ. Ζαγναφέρη το έργο επιβλέπουν στενά οι υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ

 gefyra polyshtoy (2) 20141014_121744 gefyra polyshtoy gefyra polyshtoy (1)

 

Με ικανοποίηση βλέπει η τοπική κοινωνία ότι η νέα γέφυρα των Πηγαδίων, ένα έργο πνοής για τον Δήμο Αβδήρων αλλά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η ομάδα της πόλης μας η Skoda Ξάνθη βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Η σύμβαση για την κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων, για το έργο «Κατασκευή νέας γέφυρας στον δρόμο των Πηγαδίων από την πλευρά της διασταύρωσης με τον Εθνικό δρόμο στο ύψος της ΣΕΒΑΘ» υπεγράφη πριν λίγους μόνο μήνες μεταξύ της απελθούσας διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κ. Δ. Κωστούρου.

Το έργο το οποίο όπως διαπιστώσαμε προχωρά κανονικά, βρίσκεται σε φάση όπου έπεσαν τα πρώτα μπλόκ του διαζώματος της νέας γέφυρας και συγκεκριμένα αφορά τη αφορά τη βελτίωση υποδομών του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού με τον οικισμό Πηγαδίων, όπου κατασκευάζεται η νέα γέφυρα και θα γίνουν οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της περιοχής και η ασφάλεια των οδηγών. Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των υποδομών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και η εύκολη πρόσβαση στο γήπεδο του Νομού μας στο Skoda Arena.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.800.000,00 ευρώ και μετά από έκπτωση 33,85%, το ύψος της σύμβασης ανήρθε σε 3.175.374,12. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α.Μ.Θ. 2007- 2013 (ΕΣΠΑ) ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ήταν αρχικά 15 μήνες. Σύμφωνα με όσα είδαμε πάντως και με την ταχύτητα που προχωρά το έργο είναι σίγουρο ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014. Την ίδια εκτίμηση έχει και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ο οποίος θεωρεί το έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή του. Όπως μάθαμε μάλιστα με εντολές του νέου αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη οι υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης είναι καθημερινά στο σημείο και επιβλέπουν τα έργα που προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρία κατασκευής είναι από την περιοχή μας και έτσι υπάρχει κατανόηση αλλά και πολύ καλή συνεργασία με της υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης.

Η κατασκευή της γέφυρας ήταν αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ένα αίτημα πολλών χρόνων, όμως τώρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να παραλάβουμε μια νέα και ασφαλή πλέον γέφυρα που σημειωτέων γίνεται με νέα χάραξη, δηλαδή η κατασκευή της γίνεται ακριβώς δεξιά, δίπλα στην υπάρχουσα παλιά και στενή γέφυρα, όπου κατά το παρελθόν σημειώθηκαν και πολλά ατυχήματα.

Το έργο εκτός από την προσβασιμότητα που θα δώσει στην περιοχή θα βελτιώσει και την προσπελασιμότητα των μεγάλων γεωργικών μηχανημάτων που δεν μπορούσαν να διέλθουν από την παλιά γέφυρα και αναγκαζόταν να κάνουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων για να περάσουν απέναντι.

Σχετικά Άρθρα