slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Προστασία του Ηλιακού σας από τον Παγετό. Συμβουλές από την Υδρώ Cosmos

Όταν υπάρχει περίπτωση παγωνιάς όπως τις τελευταίες μέρες, δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον ηλιακό μας γιατί υπάρχει αντιψυκτικό στο κλειστό του κύκλωμα που τον προστατεύει.

Υπάρχει όμως περίπτωση να παγώσει το νερό στις σωληνώσεις που μεταφέρουν το νερό από το σπίτι μας στον ηλιακό και από τον ηλιακό στο σπίτι. Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο, φροντίζουμε το βράδυ να έχουμε ζεστάνει τον ηλιακό μας με το ρεύμα, ενώ αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα παγώσουν οι σωλήνες, αφήνουμε κατά την διάρκεια της νύχτας, μία βρύση του ζεστού νερού να τρέχει ελάχιστα. (να στάζει).

Σε περίπτωση που συμβεί να παγώσουν οι σωλήνες, τότε δεν ανάβουμε το ηλεκτρικό ρεύμα, απλά ανοίγουμε μία βρύση του ζεστού, περιμένοντας πότε θα ξεπαγώσουν. Κατόπιν  μπορούμε να ανοίξουμε την ηλεκτρική αντίσταση.

Σύντομες οδηγίες για την αντιμετώπιση του παγετού :

  1. Αφήνουμε λίγο ανοικτή μία βρύση ζεστού νερού για όσο χρόνο η θερμοκρασία πλησιάζει ή πέφτει κάτω από τους 0ο C.
  2. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου ροή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι μαλλιών για να ξεπαγώσουμε αρχικά την βαλβίδα ασφαλείας και στη συνέχεια τα  εκτεθειμένα τμήματα σωληνώσεων .
  3. Μην χρησιμοποιείτε φλόγιστρα ή καυτό νερό γιατί το πιθανότερο είναι να σπάσουμε τους σωλήνες και τα εξαρτήματα.
  4. Η χρήση της αντίστασης για θέρμανση του νερού πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ με προσοχή έτσι ώστε να μην έχουμε πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού, η οποία στην περίπτωση που συναντήσει παγωμένα τμήματα του δικτύου μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ και ρωγμές.
  5. Επικοινωνήστε τις επόμενες ημέρες με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Υδρώ Cosmos IKE στην Ξάνθη Ευμόλπου 20 Τηλ. 2541027350 προκειμένου να προγραμματισθεί επισκευή των μονώσεων και πιθανόν συντήρηση του ηλιακού εφόσον απαιτείται.

Σχετικά Άρθρα