slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Προβλήματα στους φορείς διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο το πρωί της Δευτέρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Δευτέρα 18/12 στις 11:00 π.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ανακοινώνει τη πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις διατάξεις του Σχ. Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν το εργασιακό τους μέλλον καθώς αυτό έπειτα από 11 συνεχή χρόνια προσφοράς προδιαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο, σκορπίζοντας αγανάκτηση, οργή αλλά κυρίως απόγνωση στους Εργαζόμενους στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το ΥΠΕΝ αρνήθηκε πεισματικά κάθε διάλογο με το Σύλλογο των Εργαζομένων παρά τα συνεχή αιτήματά μας για συνάντηση και απέρριψε αναίτια κάθε εναλλακτική πρότασή μας για την Παράταση των συμβάσεών μας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, “κατόρθωσε” να μην έχει το Νομοσχέδιο ψηφισμένο το 2017, ξεπερνώντας έτσι το προ διετίας “κατόρθωμα” της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων κυριολεκτικά στο παρά ένα (30 Δεκ. 2015) και πλέον υπόσχεται πως θα το κάνει στο και ένα, ή ακριβέστερα στο και δέκα και βάλε!!!

Πιθανώς και πάλι τη τελευταία στιγμή θα γίνουν από πλευράς ΥΠΕΝ τα γνωστά πασαλείμματα (ΠΝΠ ή Τροπολογία) ώστε από 1/1/2018 να μην έχουμε Φορείς Διαχείρισης “φαντάσματα” εν αναμονή αναδρομικών ρυθμίσεων.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της προχειρότητας και της αναποτελεσματικότητας που συνοδεύει τις ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που εύκολα δίνονται αλλά ποτέ δεν τηρούνται.

Απαιτούμε την αντικατάσταση των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου, ώστε:

α) να διασφαλίζεται η νόμιμη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από το Σύλλογο των Εργαζομένων,

β)  να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για 8μηνες ΝΕΕΣ Συμβάσεις που θα σήμαινε την απώλεια κάθε εργασιακού μας κεκτημένου και τον οριστικό τερματισμό της αδιάλειπτης εργασίας στους Φορείς Διαχείρισης, μετά από 11 συνεχή χρόνια και

γ) την άμεση προκήρυξη θέσεων Αορίστου Χρόνου για την ασφαλή μετάβαση ΟΛΩΝ των υφιστάμενων εργαζομένων σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου.

 

Λέμε ΟΧΙ στα 8μηνα, ΝΑΙ στη Νόμιμη Παράταση, ΝΑΙ στην Μόνιμη Εργασία.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα