Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πολλά προβλήματα στην διαδικασία για τον δωρεάν δορυφορικό εξοπλισμό στην ορεινή Ξάνθη. Θα μείνουν πολλοί χωρίς να βλέπουν

Λίγο μετά το Πάσχα ξεκίνησαν οι αιτήσεις από τους κατοίκους της ορεινής για την προμήθεια του δορυφορικού εξοπλισμού για τη λήψη των ελληνικών σταθμών σε Σταυρούπολη και Μύκη, που δεν έχουν επίγεια λήψη από τη Digea.

Η διαδικασία για την επιδότηση και τον εξοπλισμό

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, φορείς υλοποίησης της δράσης είναι οι Δήμοι στους οποίους ανατίθενται οι αρμοδιότητες της πιστοποίησης των δικαιούχων, της έκδοσης βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, της ενημέρωσης των υπόλοιπων εμπλεκομένων καθώς και της συνεργασίας μαζί τους για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, οι δικαιούχοι επισκέπτονται τους Δήμους μόνιμης κατοικίας με ταυτότητα και πρόσφατο λογαριασμό η εκκαθαριστικό της ΔΟΥ και θα υποβάλουν αίτηση για την απόκτηση της βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας και την υπαγωγή στη δράση.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα που έχουν πολλοί κάτοικοι και στην Μύκη και στην Σταυρούπολη είναι ότι από την διαδικασία, θα πρέπει αυτός που υποβάλει την αίτηση για τον ακωδικοποίητη θα πρέπει ο ίδιος να έχει και το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά του. Αυτό έχει φέρει πολλούς σε αδιέξοδο και δεν ξέρουν τι να κάνουν αφού τα ρολόγια είναι πολλές φορές σε ονόματα παππούδων ή συγγενών που λείπουν στο εξωτερικό ή ακόμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος… (Ας το δούν λίγο εκεί στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής αλλά και οι βουλευτές μας… να το λύσουν το θέμα…).

Σχετικά Άρθρα