Μειονότητα Τελευταία Νέα

Πολιτιστικό θαύμα από το γυμνάσιο Σμίνθης για άλλη μια χρονιά

 

ΘΕΑΤΡΟ : Κρητική λογοτεχνία – Σαίξπηρ, υπόσχεση αιώνιας αγάπης

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ: Από τον Σεβάχ ως τη Σεχραζάτ … οι μαθητές ξεδιπλώνουν το παραμύθι τους

 

Στον κατάμεστο Πολυχώρο Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σμίνθης παρουσίασαν πλούσιο, ποικίλο και αισθητικά άρτιο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κυριών Βαγιανού Ελισάβετ, Χατζηκωνσταντίνου Σωτηρίας και Δαμιανού Γεωργίας (το πρώτο μέρος) και  των κυριών Ματσούδη Ζηνοβίας και Κούντη Βασιλικής (το δεύτερο μέρος).

Συνδυάζοντας τα μαθήματα λογοτεχνίας με τα πολιτιστικά ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών του γυμνασίου Σμίνθης, με τη διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τους γονείς και κηδεμόνες αρωγούς, οι μικροί / μικρές καλλιτέχνες παρουσίασαν λιτά και καίρια το λόγο, τη μουσική, την εικόνα, την κίνηση και το χορό. Πλήθος μαθητών πήραν μέρος στην πανδαισία αυτή, που αποδείχνει τη δύναμη της εκπαίδευσης που μετατρέπεται σε δύναμη παιδείας, όταν συνδυάζει δυναμισμό, όραμα και αισθητικό γούστο.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια  του Γυμνασίου κυρία Ματσούδη, που ευχαρίστησε όλους και όλες όσους συνέδραμαν ποικιλοτρόπως στο όλο εγχείρημα. Το παρόν έδωσαν γονείς και συγγενείς των

μαθητών, φίλοι της τέχνης, εκπαιδευτικοί  και η σύμβουλος φιλολόγων κυρία Άννα Αγγελοπούλου.

Εξάλλου το Σχολείο εξέδωσε την παρακάτω  ανακοίνωση σχετικά με το Ίδρυμα που φιλοξένησε την εκδήλωση:  «Το σχολείο Σμίνθης και η Διευθύντρια προσωπικά, ευχαριστούν από καρδιάς το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, και ιδιαίτερα τον κύριο Πασχάλη Μαστράφη, που πρόθυμα στήριξε το εγχείρημα αυτό του Γυμνασίου και συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίησή του. Χάρη στη δική του θερμή ανταπόκριση, δόθηκε η ευκαιρία στο σχολείο να σπάσει τη σιωπή του και να μοιραστεί με τους γονείς και τους φίλους τη χαρά και τη συγκίνηση αυτής της όμορφης εμπειρίας. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι με την παρουσία τους μας τίμησαν και πλαισίωσαν αυτή την απόπειρά μας».

Προσωπικά αμέσως μετά την εκδήλωση δηλώσαμε: «Παρακολουθήσαμε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σήμερα το βράδυ μια εξαιρετική παράσταση του Γυμνασίου Σμίνθης. Συγκινηθήκαμε και απολαύσαμε το πλούσιο αισθητικό δρώμενο των παιδιών του γυμνασίου Σμίνθης». Το ίδιο επαναλαμβάνουμε συγχαίροντας όλους και όλες τους τελεστές και συντελεστές του θαύματος.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ξάνθη, 25 Μαΐου 2017

Σχετικά Άρθρα