slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ποιος θα μας πει ποια είναι τα 88 Δημόσια Ακίνητα στο Νομό Ξάνθης, που εκχωρούνται στο Υπερταμείο; (είναι μέσα Χατζηδάκειο, Αρχαία Άβδηρα, ο Μακεδονικός τάφος κα;)

88 φιλέτα από την Ξάνθη εκχωρούνται προς πλειστηριασμό και ρευστοποίηση στο Υπερταμείο. Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποια ακίνητα είναι αυτά. Σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον ΥΠ. Οικο. Η κα Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας.

Εν το μεταξύ περιμένω από τον τοπικό Σύριζα να ονομάσει τα ακίνητα που πάνε για ιδιωτικοποίηση…

Συμπεριλαμβάνονται μεταξύ τους τα παρακάτω;

– Αρχαια Άβδηρα.

– Το Πολύστυλο στα Άβδηρα.

– Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

– Το Ανάγλυφο του Μίθρα Ταυροκτόνου στις Θέρμες.

– Μακεδονικός Τάφος στη Σταυρούπολη

– Φρούριο στην Καλύβα

– Το Χατζηδάκειο.

 

Κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών: Ερώτηση προς τoν Υπουργό Οικονομικών κο Ε.Τσακαλώτο κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα 88 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Ξάνθης, που εκχωρήθηκαν κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο, με απαίτηση των δανειστών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς:

-Υπουργό Οικονομικών,κ.Ε.Τσακαλώτο,

Θέμα: «Ποια είναι τα 88 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Ξάνθης, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών;»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Από αυτά, 88 ακίνητα είναι στο Νομό Ξάνθης και επειδή η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ:

-Ποια είναι τα 88 δημόσια ακίνητα από το Νομό Ξάνθης που εκχωρούνται στους δανειστές;
-Ζητήσατε ή σκοπεύετε να ζητήσετε τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;
-Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;

Και παρακαλείσθε να καταθέσετε για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών:
Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα 88 δημόσια ακίνητα στο νομό Ξάνθης, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

 

Σχετικά Άρθρα