Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου

Εξιχνίαση κλοπής ρυμουλκούμενου στη Δράμα

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή ρυμουλκούμενου (μπαγκαζιέρα), που είχε διαπραχθεί την 2/3-3-2013, στην πόλη της Δράμας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 25χρονου ένα ρυμουλκούμενο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει από την πόλη της Δράμας το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Το αφαιρεθέν ρυμουλκούμενο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ληστεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 1

Εξιχνίαση κλοπής από οικία σε χωριό της Δράμας

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από οικία 81χρονης ημεδαπής, σε χωριό της Δράμας, που είχε διαπραχθεί την 4-10-2014. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, συγγενικών προσώπων της 81χρονης, μιας 27χρονης και ενός 23χρονου, σε βάρος  των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, την 4-10-2014, η 27χρονη χρησιμοποιώντας αντικλείδι από το σπίτι της 81χρονης, εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε 150 χρυσές λίρες, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυψε από κοινού με τον 23χρονο αδερφό της στην οικία τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες χρυσές λίρες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 81χρονη. η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη στις 16-10-2014 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Κατασχέθηκαν 52,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν στις 16-10-2014 το βράδυ, στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 19, 17, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι ο ένας από τους 17χρονους, διέθεσε στους υπόλοιπους τρεις, έναντι χρηματικής αμοιβής, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 52,5 γραμμαρίων.

Στην κατοχή των τριών δραστών ηλικίας 19, 17 και 16 ετών βρέθηκε και κατασχέθηκε η παραπάνω συσκευασία με την ακατέργαστη κάνναβη, ενώ στην οικία του 17χρονου, που κατηγορείτε για πώληση ναρκωτικών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ το οποίο επίσης κατασχέθηκε. Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες, εκτός από τον 17χρονο που κατηγορείται για κατοχή και αγορά ναρκωτικών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα