Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο το Αστυνομικό Δελτίο της 20-2-2015

astynomia 1

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις πιτσιρικάδες από την Ξάνθη που είχαν ρημάξει την Κομοτηνή

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος Φιλλύρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οκτώ διαρρήξεις καταστημάτων- επιχειρήσεων και δύο κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί το Φεβρουάριο του 2015 στο νομό Ροδόπης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών δραστών, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, την 13-2-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, εντοπίστηκαν στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και εμπρησμό κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν, στην πόλη της Κομοτηνής και σε χωριά του νομού Ροδόπης, οκτώ καταστήματα- επιχειρήσεις αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων:

Το χρηματικό ποσό των 573 ευρώ

Μαγειρικά σκεύη

Φαρμακευτικά προϊόντα

1 κινητό τηλέφωνο

1 ηλεκτρονική συσκευή

Προέκυψε επίσης ότι οι τρεις δράστες είχαν αφαιρέσει από την πόλη της Κομοτηνής, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή, τις οικίες των δραστών και σε διάφορα σημεία απόκρυψης, τα δύο δίκυκλα και το μεγαλύτερο μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

 

Θέλησαν να περάσουν τα σύνορα με πλαστά Τσέχικα διαβατήρια

 

Συνελήφθησαν στις 8-2-2015 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 48, 35 (άντρες), 44 και 16 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις αλλοδαπούς, διότι όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν σε αυτούς, τρεις πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και ένα παραποιημένο διαβατήριο, των αρχών της Τσεχίας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

 

 

Άφησε τα κλειδιά πάνω στην μηχανή και του την κλέψανε

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, το πρωί της 10-2-2015, στην Καβάλα. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για κλοπή. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης αφαίρεσε, από την πόλη της Καβάλας, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο με το κλειδί πάνω στη μίζα. Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν το δίκυκλο και το κλειδί του, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Σχετικά Άρθρα