slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο και πάλι το Αστυνομικό δελτίο (16-10-2018)

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για κλοπή, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών

Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού για κλοπή, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης την 5-9-2018 το μεσημέρι, εισήλθε στον εργασιακό χώρο 46χρονου ημεδαπού και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθως την ίδια ημέρα και την επόμενη (5 και 6-9-2018), ο δράστης, κάνοντας χρήση μίας από τις αφαιρεθείσες κάρτες, πραγματοποίησε συναλλαγές – αγορές προϊόντων από διάφορα καταστήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 300 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα   

Σήμερα (13-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.

Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

 

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 12-10-2018, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 28χρονος ημεδαπός και τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 26, 25 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 26χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (στο ύψος του οικισμού Μάνδρας), συνελήφθη ο 28χρονος, διότι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις  (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε δασική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του, κατέπεσε εντός ρεματιάς και προσέκρουσε σε δέντρο. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο οδηγό διακινητή και τον 21χρονο συνεργό του, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύονται.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Σχετικά Άρθρα