Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού μας. Με επιστολή του πριν λίγο Παραιτήθηκε από την θέση του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης…

Κομοτηνή  4 Αυγούστου 2014

Αγαπητοί μου Συμπολίτες

Φίλοι και Φίλες

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 είχα ζητήσει από τους πολίτες την ανανέωση της εντολής τους για τη συνέχιση της διοίκησης της Περιφέρειας για την επόμενη πενταετία. Η εντολή αυτή δεν μου δόθηκε. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ανάμιξη μου με το δημόσιο βίο και την αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου  του 1995 και συνεχίστηκε αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Για σχεδόν είκοσι χρόνια. Η πορεία αυτή ήταν μία τεράστια εμπειρία ζωής. Μου έδωσε πολλές χαρές, ικανοποίηση για ευόδωση στόχων, επιτυχίες, λαϊκή αποδοχή, χωρίς καμία αμφισβήτηση για την ηθική μου ακεραιότητα για τον τρόπο που διαχειρίστηκα τα δημόσια πράγματα.

Για όλη μου αυτή τη διαδρομή οφείλω να συνομιλήσω και να απολογηθώ μόνο σε εσάς, όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., στη συνείδηση μου και την οικογένεια μου.

Φίλες και Φίλοι

Αποφάσισα  να μην συμμετέχω στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η πράξη μου αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί απαξίωση του θεσμού ή περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας. Απλά ως άνθρωπος και εγώ δικαιούμαι να έχω το χρόνο, απερίσκεπτα, να αναδιοργανώσω τις δυνάμεις μου και τις σκέψεις μου και να αφουγκρασθώ από άλλη θέση το σημερινό πολιτικό και το κοινωνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και θα είμαι δίπλα σας όπως τόσα χρόνια με γνωρίζατε, με ακλόνητες τις αυτοδιοικητικές μου θέσεις, πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα Περιφερειακή Αρχή, προς όφελος όλων των πολιτών της Περιφέρειάς μας. Τους παραδίδουμε μια Περιφέρεια υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα. Θα το δουν και θα το διαπιστώσουν από τους πρώτους μήνες μετά την εγκατάστασης τους.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μου δείξατε μέχρι σήμερα. Ήταν το οξυγόνο μου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά περήφανος για τη διαδρομή μου, τα πεπραγμένα μου και τους άξιους συνεργάτες μου.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους στενούς μου συνεργάτες όλων αυτών των χρόνων, όλους τους υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης και της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Ευχαριστώ τέλος δημόσια την οικογένεια μου που αν και με στερήθηκε αρκετά, με στήριξε σε κάθε μου βήμα σε όλη την αυτοδιοικητική μου διαδρομή.

 

Άρης Γιαννακίδης

Σχετικά Άρθρα