ΕπιχειρήσειςΤελευταία Νέα

Περιποίηση αυτοκινήτου: Δείτε γιατί το πλύσιμο από μόνο του δεν αρκεί…

Ήλιος, θάλασσα και το αυτοκίνητό μου… Η ταλαιπωρία στην οποία υπόκειται το χρώμα του αυτοκινήτου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μεγάλη. H έκθεσή του στον ήλιο σε συνδυασμό με τη βρωμιά και τους ρύπους έχει ως συνέπεια, το χρώμα να χάνει τη γυαλάδα του και να θαμπώνει. Επίσης το αλάτι έχει διαβρωτικές ιδιότητες ειδικά για τις αλουμινένιες επιφάνειες.

Αράχνες και ολογράμματα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την έλλειψη φροντίδας είναι τα κυκλικά ολογράμματα, που παρατηρούνται στο χρώμα υπό συγκεκριμένο φωτισμό και γωνία εστίασης. Το λεγόμενο «αράχνιασμα» προκαλείται όταν το αυτοκίνητο δεν πλένεται σωστά, είτε όταν πλένεται με ακατάλληλα προϊόντα.

Προσοχή

Οι ακαθαρσίες που μένουν καιρό στο χρώμα (περιττώματα πουλιών, ρετσίνι, πίσσες μυγάκια και κουνούπια κλπ.) πρέπει να καθαρίζονται άμεσα, γιατί η τοξική τους δραστηριότητα χαλάει το χρώμα ανεπανόρθωτα.

Πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο;

Στο Wash Park Μπουρμπουλήθρες, χρησιμοποιούν τη μέθοδο του γυαλίσματος-κερώματος, έτσι ώστε το χρώμα να ξαναβρεί τη ζωντάνια του. Οι τεχνικοί σε αυτή την εταιρεία χρησιμοποιούν εγκεκριμένα προϊόντα για την προστασία του χρώματος και υπόσχονται θετικά αποτελέσματα. Φυσικά, όσο πιο ταλαιπωρημένο είναι το χρώμα, τόσο πιο δύσκολα επανέρχεται κοντά στην αρχική του κατάσταση.

Τι είναι το κέρωμα;

Το κέρωμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ειδικό προϊόν, που τοποθετείται μετά το γυάλισμα του αυτοκινήτου και περιέχει λειαντικά στοιχεία, φυσικό κερί, λάδια και -ανάλογα με τον κατασκευαστή- και προστασία UV για τον ήλιο. Το κερί δημιουργεί ουσιαστικά ένα φιλμ προστασίας του αμαξώματος από τον ήλιο, τα άλατα τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και τους αστικούς ρύπους. Το κερί εφαρμόζετε στα αυτοκίνητα από τα εργοστάσια παραγωγής πριν την παράδοση τους στον αγοραστή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου χάνει τις προστατευτικές του ιδιότητες.

Τι είναι το γυάλισμα;

Το γυάλισμα είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη επαναφορά του χρώματος στην αρχική του κατάσταση και γίνεται με τον κατάλληλο συνδυασμό αλοιφών, σφουγγαριών/ πανιών, μηχανημάτων και φυσικά γνώσεων πάνω στο αντικείμενο. Η αλοιφή καθαρίζει την επιφάνεια του χρώματος από «ξένα» σώματα και εισχωρεί στους πόρους του καθαρίζοντάς τους.

Πόσο κοστίζει και πόσος χρόνος απαιτείται;

Για να γυαλίσετε ή να κερώσετε το αυτοκίνητό σας, με τα καλύτερα και πιο επώνυμα παγκοσμίως προϊόντα της 3Μ και της Meguears (εταιρίες στις οποίες οι τεχνικοί του Wash Park Μπουρμπουλήθρες έχουν αποκτήσει πιστοποίηση μετά από σεμινάρια) χρειάζεται συνήθως πρώτα να κλείσετε ραντεβού στο. Το κέρωμα διαρκεί 2 με 3 ώρες και κοστίζει από 50 έως 70 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Η αλοιφή- γυάλισμα- κέρωμα που είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στο αυτοκίνητό σας, διαρκεί περίπου μια μέρα (ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και το βαθμό φθοράς του χρώματος), αφού χρειάζεται και χρόνος αναμονής για να ενεργήσει η αλοιφή και το κόστος ξεκινά από τα 150 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να πάρετε τιμή για το δικό σας αυτοκίνητο επισκεφθείτε το κατάστημα Wash Park Μπουρμπουλήθρες στην Τριαντ. Μιχαηλίδη 26 στην Ξάνθη. Τηλ. 2541072596.

 

Σχετικά Άρθρα