Κουζίνα Τελευταία Νέα

Πεντανόστιμη σπιτική τούρτα με φράουλες!

Οι φράουλες είναι το φρούτο της εποχής και μικροί-μεγάλοι τρελαίνονται για τη γεύση της. Τι θα λέγατε να φτιάχνατε μόνες σας στο σπίτι μία τούρτα με το αγαπημένο σας φρούτο; Σίγουρα θέλει να έχετε χρόνο και διάθεση γιατί το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!

ΥΛΙΚΑ

Για την μαρμελάδα φράουλα (εάν θέλουμε αγοράζουμε και έτοιμη 1 βαζάκι, αλλά είναι πολύ εύκολη να γίνει)

  • 500 γρ φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4. (διαλέγουμε αυτές που είναι πιο χτυπημένες – λιωμένες)
  • 2 κουτ. γλυκού κονιάκ (ή λίγο χυμό λεμόνι)
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 300 γρ τυρί κρέμα (αν θέλουμε ακόμα πιο ελαφριά γεύση μπορούμε να πάρουμε και τυρί μασκαρπόνε)
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 660 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πλήρης) – όσο πιο παγωμένη από το ψυγείο τόσο καλύτερα για την σαντιγύ.
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (δικιά μου πινελιά και καθαρά προαιρετικό)

Για το παντεσπάνι

  • 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλια από το supermarket, όποιος μπορεί και θέλει ας κάνει και δικό του παντεσπάνι. Συνταγές στο site υπάρχουν πάρα πολλές.
  • Προαιρετικά λίγο ακόμα κονιάκ ή λικέρ (πχ.αμαρέτο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα φτιάχνουμε την μαρμελάδα για να είναι κρύα όταν θα στήσουμε την τούρτα! Αν έχουμε πάρει έτοιμη μαρμελάδα φράουλα παραλείπουμε αυτό το βήμα.
  2. Αφού έχουμε πλύνει, καθαρίσει και κόψει στα τέσσερα τις φράουλες τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την ζάχαρη, το κονιάκ (ή λεμόνι), την 1 βανίλια και την 1 πρέζα αλάτι και την αφήνουμε ανακατεύοντας που και που να βράσει και να πήξει. Να έχει πιει το ζουμί της. Προσοχή το κατσαρολάκι να είναι βαθύ σχετικά, γιατί μπορεί να φουσκώσει και να σας χυθεί απ΄έξω. Στο τέλος μπορεί να υπάρχουν και κομματάκια φράουλας που δεν έχουν διαλυθεί δεν μας πειράζει καθόλου.
  3. Για την κρέμα: Βάζουμε στο mixer και χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να μην έχει κομμάτια. Μετά προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και τις 2 βανίλιες και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια αφράτη σαντιγύ. Και mixer χειρός να έχω πάλι γίνεται μια χαρά.
  4. Συναρμολόγηση: Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες αφού τις έχουμε πλύνει καλά στην μέση, έτσι ώστε να έχουν όγκο. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε το παντεσπάνι με κάποιο λικέρ ή με κονιάκ λίγο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Στο παντεσπάνι βάζω γύρω γύρω σαν στεφάνι φράουλες με την μύτη τους προς τα έξω για να μπορούν να συγκρατήσουν τη σαντιγύ και την μαρμελάδα. Στο κέντρο στρώνω την μισή μαρμελάδα (προσοχή αν την φτιάξαμε εμείς να έχει κρυώσει γιατί αλλιώς θα μας διαλύσει το παντεσπάνι). Πάνω απο την μαρμελάδα βάζω το 1/3 απο την σαντιγύ και 4-5 κομμάτια φράουλας για να συγκρατήσει την επόμενη στρώση.
  5. Βάζω το επόμενο παντεσπάνι και ακολουθώ ξανά την διαδικασία από το προηγούμενο βήμα.
  6. Τέλος βάζω το 3ο παντεσπάνι κάνω ότι και στα προηγούμενα βήματα, μόνο που τώρα δεν έχω άλλη μαρμελάδα και βάζω μόνο σαντιγύ. Στολίζω με τις φράουλες που περίσσεψαν και λίγο φρέσκο δυόσμο και το βάζω στο ψυγείο.

Σχετικά Άρθρα