slider Παλιά Πόλη Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Παρουσίαση των τριαντατριών (33) συλλόγων που λαμβάνουν μέρος στην γιορτές παλαιάς πόλης της Ξάνθης 2017

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Το  Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν και φέτος τις γιορτές παλιάς πόλης της Ξάνθης από τις 2 έως και τις 09 Σεπτεμβρίου, όπου φέτος συμπληρώνουν είκοσι επτά (27) χρόνια ζωής.

Υπομονή λοιπόν 16 μέρες απομένουν μόνο για την έναρξη των γιορτών…

Πολιτιστικός σύλλογος  Απαράδεκτοι

Δώστε μαζί μας το φιλί της ζωής στην πόλη που ακόμα κοιμάται. Πιείτε λίγη από την «τρέλα μας». Πάρτε ένα μεζέ από το «κέφι μας» και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Η περιπλάνησή σας στα σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης περνάει και από το στέκι των «Απαράδεκτων», Ορφέως και Παλαιολόγου γωνία (λίγο πιο πάνω από το παλιό Δημαρχείο, αριστερά)

Πολιτιστικός σύλλογος Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης

«Έφτασε πάλι o καιρός που θα περνούμε ωραία  ε τις γιορτές της πόλης μας και με καλή παρέα!!!»

Η Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, ένας από τους παλαιότερους συλλόγους της Ξάνθης ιδρύθηκε το έτος 1934 από μόνιμους κατοίκους της Ξάνθης Κρητικής καταγωγής με σκοπό του Συλλόγου την συμβολή στην ανάδειξη, διατήρηση και ανάπτυξη της Κρητικής παράδοσης. Μέσα στα πλαίσια της διάδοσης αυτής παραδίδει δωρεάν μαθήματα κρητικών χορών στα μέλη και τους φίλους της.

Η Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, συνεχίζει την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, δημιουργώντας το στέκι της στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Με κρητική μουσική τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης σας περιμένουν να διασκεδάσετε μαζί τους και να δοκιμάσετε πεντανόστιμα κρητικά εδέσματα και άφθονο ποτό.

 

Πολιτιστικός σύλλογος Οι Βάτραχοι

Οι Βάτραχοι για 8η χρονιά, σας περιμένουνε στο στέκι τους με δροσερά ποτά και κοκτέιλ, παγωμένες μπύρες, ελαφρύ φαγητό, αγαπημένες μουσικές και καθημερινά events.

Και φέτος με «πράσινη» διάθεση στηρίζουμε όλοι μαζί την εβδομάδα “BeFrog – BeGreen” ανακυκλώνοντας τα αλουμινένια μας κουτάκια !

Ραντεβού στην οδό Πινδάρου, δίπλα στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής.

http://vatraxoi.blogspot.gr/

Πολιτιστικός σύλλογος Βίστωνες

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βίστωνες είναι πια παράδοση στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης με το στέκι του στην Πλατεία Ματσίνη όπου στήνουν το Παζάρι με τα γλυκά του κουταλιού, τα λικέρ και τα εδέσματα που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Εμείς, οι Βίστωνες, κάθε βράδυ θα σας περιμένουμε για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί όμορφες και ανθρώπινες βραδιές.

Ελπίζουμε να ξαναδούμε φίλους, πρόσωπα αγαπημένα και καινούργιους επισκέπτες και όλοι στο ίδιο τραπέζι να τραγουδήσουμε όμορφα ελληνικά τραγούδια και να τσουγκρίσουμε το ποτήρι με ευχές και χαμόγελα.

Επιμένουμε την Τετάρτη να μοιράσουμε την ελληνική φασολάδα σ’ όλους. Στο κλείσιμο των γιορτών θα ετοιμάσουμε για σας τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης από την ίδρυσή του συμμετέχει ανελλιπώς στις Γιορτές

Παλιάς Ξάνθης, συνεισφέροντας στο θεσμό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Έτσι και φέτος σας περιμένει στο στέκι του, απέναντι από το Ξενία στη διασταύρωση

του Κολυμβητηρίου και σας υπόσχεται πολύ χορό, εκλεκτό φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Κάθε βράδυ μουσικά σχήματα θα παίζουν για σας παραδοσιακή μουσική απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τις Αλησμόνητες Πατρίδες, ενώ θα σας προσφέρονται εκλεκτά νωπά κρεατικά και ποτά από επιλεγμένα μαγαζιά της Ξάνθης.

Ακόμη δε θα λείπουν τα σουφλιώτικα λουκάνικα και το εβρίτικο τσίπουρο. Αφού περπατήσετε λοιπόν και θαυμάσετε την Παλιά Πόλη, οι Εβρίτες θα σας περιμένουν να κλείσετε τη βραδιά σας γλεντώντας μαζί τους.

Πολιτιστικός σύλλογος Διόνυσος

Ο καιρός πλησιάζει. Οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης σε λίγο θα είναι κοντά μας. Όλοι εμείς στον “ΔΙΟΝΥΣΟ” προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε παλιούς και νέους φίλους στο γνωστό στέκι μας για να τους προσφέρουμε τη διασκέδαση με τη γνωστή και αξεπέραστη σφραγίδα του ξεφαντώματος που μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε. Προετοιμαστείτε λοιπόν για καύσωνα διασκέδασης και ξενοιασιάς. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε το κάτι διαφορετικό.
“ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, συνώνυμο της διασκέδασης.

Πολιτιστικός σύλλογος εργαζομένων ΣΕΚΕ

Ο πολιτιστικός σύλλογος εργαζομένων ΣΕΚΕ στήνει και φέτος το στέκι του από 2 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2017 και υπόσχεται πολύ γλέντι, χορό και τραγούδι.

Ελάτε όλοι να γλεντήσουμε παρέα, να γευτούμε μοναδικούς μεζέδες και να απολαύσουμε μαζί υπέροχες και μοναδικές βραδιές. Μουσική επιμέλεια Αντώνης Δρίγγας.

Πολιτιστικός σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης

Ο Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, με κέφι και χαρά στήνει το στέκι του και συμμετέχει στις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθη. Καλεί όλους τους φίλους να γλεντήσουν παρέα.

Να γευτούν μοναδικούς μεζέδες, να απολαύσουν όμορφη μουσική και να ζήσουν μια μοναδική θρακιώτικη βραδιά

Πολιτιστικός σύλλογος Οι Κάβειροι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Oι Kάβειροι επιθυμεί να σας φιλοξενήσει και φέτος στην υπαίθρια ταβέρνα του δίπλα στην πλατεία Μητροπόλεως.

Με θέα τα μουσικά και χορευτικά σχήματα στην Κεντρική Σκηνή των εκδηλώσεων, απολαμβάνοντας ζωντανά τους ρυθμούς της μουσικής που μεθά την Παλιά Πόλη, ελάτε να σας προσφέρουμε τους παραδοσιακούς μεζέδες μας με άφθονο κρασί, να γλεντήσουμε και να χορέψουμε μαζί, όπως ξέρουμε μόνο εμείς

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

Γιορτές παλιάς Ξάνθης χωρίς τους πρωτεργάτες Κατασκηνωτές απλά δεν γίνονται. Σας προσκαλούμε και φέτος στο πλέον πολυμορφικό στέκι που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης (στη γωνία των οδών Αμοιρίδη και Σγουρού).

Όλα είναι εδώ… μεζέδες, ψητά, άφθονο ποτό, DJs με δυνατές μουσικές αλλά και εκθέσεις έργων τέχνης, όπως πυρογραφίες, πίνακες ζωγραφικής με θέμα την παλιά πόλης Ξάνθης καθώς και το τρίτο μέρος της φωτογραφικής έκθεσης «Κατασκηνωτές 30 χρόνια εθελοντισμός, ανιδιοτέλεια, διασκέδαση». Επίσης για έκτη χρονιά θα συγκεντρώνουμε στο ίδιο χώρο παιχνίδια και σχολικά είδη τα παιδιά του Δήμου που τα έχουν ανάγκη.

Όπως καταλαβαίνετε, το μόνο που απομένει είναι να πάρετε την παρέα σας και να «κατασκηνώσετε» μαζί μας στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Go Campers! Go Old Town! Καλώς ήλθες Φθινόπωρο!

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Το στέκι του συλλόγου μας βρίσκεται στην οδό Ιωακείμ Σγουρού (στο στενό δίπλα από το καφέ Μπλέ και απέναντι από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής). Σε μια ευρύχωρη αυλή σας προσκαλεί να διασκεδάσετε, με αυθεντικές μικρασιάτικες γεύσεις καθώς και με εδέσματα της ώρας τα οποία είναι παρασκευασμένα με αγνές ντόπιες πρώτες ύλες, με σεβασμό και μεράκι για όλους εσάς.

Καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών Παλιάς Πόλης ο σύλλογος Μικρασιατών σε συνεργασία με παραδοσιακό μουσικό σχήμα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα παραδοσιακού γλεντιού που παραπέμπτει σε θύμησες μιας άλλης εποχής.

Οι μουσικές από την τουρκόφωνη παράδοση της Καππαδοκίας (που υπήρξε κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού), μέχρι την κοσμοπολιτική Σμύρνη (της οποίας τα αρώματα συνδυάζουν μοναδικά την Ανατολή με την Δύση), από τις παρυφές του Πόντου μέχρι την Ήπειρο και από την Μακεδονία και Θράκη μέχρι τα νησιά του Αιγαίου μας όπως επίσης και επιλογές από το ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο, παρουσιάζονται με τον πλέον αυθεντικότερο και αρτιότερο μουσικά τρόπο από καταξιωμένους μουσικούς, Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Οδρύσσες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οδρύσσες ιδρύθηκε το 1993, συμμετέχει ενεργά στο Καρναβάλι της Ξάνθης, ενώ τα μέλη του συμμετέχουν στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης από την πρώτη χρονιά δημιουργίας τους μέχρι σήμερα. Αγόρια και κορίτσια με πολύ κέφι και μεράκι σας περιμένουν να δοκιμάσετε τους ντόπιους χειροποίητους μεζέδες και το καλό κρασί.

Πολιτιστικός σύλλογος Σπάρτακοι 82’

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σπάρτακοι 82’ με την έντονη Πολιτιστική δραστηριότητά του στην πόλη μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δίνει το έντονο παρόν του και στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Με το κέφι και τη ζωντάνια των μελών μας, σας περιμένουμε και φέτος στην όμορφη και γραφική αυλή του 5ου Κρατικού Παιδικού Σταθμού, στην Πλατεία Μητροπόλεως, όπου με πολύ μεράκι στήσαμε το στέκι μας με φιλική διάθεση, πλούσιους μεζέδες, πολύ μουσική και περιποίηση.

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε μαζί, όπως εμείς ξέρουμε

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Το Δ.Σ. και τα τρία χορευτικά του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης, προσκαλούν τα

μέλη του Συλλόγου, όλους τους Σαρακατσάνους, τους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες της όμορφης πόλης μας, στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Το στέκι μας που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. οι πεντανόστιμοι μεζέδες, ψημένοι στα κάρβουνα, η ποικιλία ποτών, οι καταξιωμένοι Σαρακατσάνοι καλλιτέχνες και ο φυσικός υπέροχος χώρος, θα σας προσφέρουν πλούσιο παραδοσιακό Σαρακατσάνικο

γλέντι ξεχωριστό κάθε βράδυ.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) είναι εθελοντική οργάνωση νέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες, φορείς δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου. Με δυναμικά προγράμματα, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και με πίστη στις πνευματικές αξίες να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Οι Πρόσκοποι Ξάνθης καλούν όλους τους επισκέπτες να περάσουν αξέχαστες βραδιές μαζί τους μέσα σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μέσα στο πράσινο, όπως οι αυλές των σπιτιών της παλιάς εποχής (Βασ. Σοφίας), σε βραδιές που όπως μόνον αυτοί ξέρουν να οργανώνουν

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης), συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης και σας προσκαλεί στο στέκι του (στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου), για να δοκιμάσετε ποικιλία από κρεατικά όλα ψημένα στα κάρβουνα και παράλληλα  να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθεια όλων μας, για την κοινωνική αποδοχή και  ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία.

Ο στόχος της συμμετοχής μας στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης είναι η γνωριμία με τον σύλλογό μας και η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας, η άρση των προκαταλήψεων καθώς και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία διαμέσου τέτοιων εκδηλώσεων στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Σύλλογος Κιμμερίων Ο Αμφέραος

Ο σύλλογος Κιμμερίων Ο Αμφέραος σας προσκαλεί στο στέκι του στην οδό Σηλυβρίας και Ορφέως γωνία, για να γευτείτε τα γλυκά του ταψιού, φτιαγμένα με μεράκι από τα μέλη του Συλλόγου, να απολαύσετε τον καφέ σας στο παραδοσιακό καφενείο μας καθώς και να σας ταξιδέψουμε με τα κρύα πιάτα μας με οδηγό το ουζάκι, αναβιώνοντας παλιές νοσταλγικές βραδιές

 

Πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Η Θράκη

Σας περιμένουμε και φέτος στο στέκι μας να φάμε, να πιούμε και όχι να κοιμηθούμε νηστικοί αλλά να γλεντήσουμε παρέα και να χορέψουμε πολύ. Για Θρακιώτικες βραδιές και όχι μόνο, με ζωντανές ορχήστρες και μεγάλο χοροστάσι. Βρισκόμαστε δίπλα στη γέφυρα, απέναντι από το ξενοδοχείο Ξενία και σας περιμένουμε

Το στέκι μας θα είναι ανοιχτό όλες τις μέρες.

 

Πολιτιστικός σύλλογος Άνοιξη

Ο Σύλλογος «Άνοιξη» λαμβάνει και φέτος μέρος στις Γιορτές, στο γνωστό πλέον στέκι της πλατείας της εκκλησίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Καβάκι). Το στέκι θα λειτουργήσει και πλάι ως ταβερνάκι στον ωραίο και ανακαινισμένο χώρο της πλατείας και καλούμε όλους τους φίλους Ξανθιώτες και μη, να γευθούν τα ωραία φαγητά που θα ετοιμάσει ο Σύλλογος και θα διασκεδάσουν με την ωραία ζωντανή μουσική.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, δημιούργημα των προσφύγων και της πρώτης  γενιάς απογόνων Ποντίων της Ξάνθης, δραστηριοποιείται στο Νομό µας από τις  απαρχές της δεκαετίας του 1950 στην αρχή ως παράρτημα του  Σωματείου  «Παναγία Σουµελά», στην συνέχεια ως Σύλλογος «Παναγία Σουµελά» και µε την σημερινή του  μορφή από το 1974. Με βασική επιδίωξη να διατηρήσει και να μεταδώσει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του αλησμόνητου Πόντου µας στις νεότερες γενιές, στην ιδιόκτητη πενταόροφη πολιτιστική του κυψέλη, που κατασκευάσθηκε από το υστέρημα των Ξανθιωτών, Ποντίων και µη, διατηρεί  ποικίλα τμήματα όπως: Νεολαίας, Γυναικών, Χορωδίας, Εκμάθησης Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών, Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου, Εκμάθηση Ποντιακής Κουζίνας, Εκμάθηση Λύρας, θεάτρου, Βιβλιοθήκης, κ.ά.

Συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, στην οδό Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου (στο parking), και σας καλεί στο στέκι του για 8 μοναδικές βραδιές. Παρέα θα μας κρατήσουν οι: Χρήστος Καλιοτζίδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Στάθης Νικολαϊδης, Γιώργος Ατματσίδης, Κώστας Ζώης, Στάθης Πορφυρίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Σιαμλίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Τάσος Πετρόπουλος, Μίλτος Αποστολίδης, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαρμαντίδης, Νίκος Μεταξάς. Καλώς  να  ορίσετε…!

 

Πολιτιστικός σύλλογος Δαφνώνα «Η Δήμητρα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα «Η Δήμητρα» ιδρύθηκε το 1995. Στόχοι του Συλλόγου είναι η διαφύλαξη των λαϊκών παραδόσεων και εθίμων, η πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, πανηγυριών και εκδρομών. Επίσης, η συμβολή του σε ευπαθείς ομάδες και ιδρύματα είναι καθιερωμένη κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο σύλλογός μας συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και στο στέκι του σας περιμένουν παραδοσιακά εδέσματα από τον τόπο μας και άφθονο ποτό.

 

Πολιτιστικός σύλλογος ΝΕΟΛΑΙ®Α

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΝΕΟΛΑΙ®Α, συμμετέχει για τρίτη χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, για να δώσει το δικό του χρώμα στην πόλη μας.

Σας περιμένουμε στην συμβολή των οδών Πινδάρου και Σηλυβρίας με εκλεκτούς μεζέδες και παραδοσιακά ποτά

 

Πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος Πρωτοπόροι Λεύκης Ξάνθης

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος των «Πρωτοπόρων» Λεύκης, συμμετέχει όπως κάθε χρόνο, στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, δίπλα στον πανέμορφο νερόμυλο του Λημνίου, σε έναν άνετο, φιλόξενο και δροσερό χώρο.

Για κεφάτες βραδιές, με ζωντανά μουσικά σύνολα η εθελοντική ομάδα, της άμεσης γαστρονομικής επέμβασης, με το μεράκι και τη διάθεση για άψογη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, καθημερινά θα προσφέρει αισθήσεις ακουσμάτων και άριστων γεύσεων.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το στέκι μας, γιατί μόνο έτσι θα γευτείτε τις ποιοτικότερες γευστικές δημιουργίες, αλλά και θα απολαύσετε αλησμόνητες στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί μας στο άνετο και φιλόξενο στέκι μας.

 

Πολιτιστικός σύλλογος Ξενιτεμένοι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι εδρεύει στην Ξάνθη και ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την διάσωση, διατήρηση και ανύψωση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο πολιτιστικός σύλλογος ξενιτεμένοι συνεχίζει την παράδοση για άλλη μια χρόνια στις γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης. Δίπλα στο πανέμορφο πόταμο Κόσυνθο σε έναν άνετο, φιλόξενο και συνεχώς αναβαθμιζόμενο χώρο. Ταξιδεύουμε για άλλη μια χρόνια με όλους εσάς. Για μια εβδομάδα με πολύ μουσική και μαγικές γεύσεις.

 

Αθλητικός-Μορφωτικός Σύλλογος «Άτλας Σελίνου»

Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε μαζί μας με καλό φαγητό και ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή μουσική κάθε βράδυ στο χώρο του Λημνίου (απέναντι από το Σύλλογο «Εβριτών»).

Σας περιμένουμε

 

Σύλλογος Ποντίων χορευτών «Τραντέλλενες»

Ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης “Τραντέλλενες”, σας προσκαλεί στα 5α Παρακάθια-Μουχαμπέτια, στο Λημνίο της Ξάνθης, από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, για έναν 8ήμερο μαραθώνιο Ποντιακής Διασκέδασης, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2017 του Δήμου Ξάνθης.

 

Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός – Ζωοφιλικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»

Ο σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης. Σας προσκαλεί στο στέκι του στην περιοχή του Λιμνίου, έναντι του ξενοδοχείου Ξενία, για να απολαύσετε χειροποίητες γευστικές δημιουργίες και δροσερά ποτά.

Ο σύλλογος αριθμεί έως σήμερα 50 ενεργά μέλη, δραστηριοποιείται με τις συνδρομές των μελών του και οι δράσεις του κινούνται γύρω από τον πολιτισμό, τη φύση και τα ζώα και κυρίως τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.

 

Σύλλογος Γυναικών Γενισέας Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος “Σύλλογος Γυναικών Γενισέας Ν. Ξάνθης” συμμετέχει στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2017 με την παρασκευή και πώληση παραδοσιακών εδεσμάτων (πιροσκί).

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κιμμερίων «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

Θα είναι και φέτος απέναντι από το «Ελισσώ», με εκλεκτά χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ξινό τραχανά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ηδύποτα, βότανα, κηραλοιφές, καθώς και μικρή έκθεση με βότσαλα, ζωγραφισμένα και μη.

Περιμένουμε όλα τα μέλη, φίλους, συνταξιδιώτες και τους απανταχού Κιμμεριώτες, για παρέα και το καθιερωμένο σφηνάκι.

 

Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων

Από το 2011 στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων συλλογικά προσπαθούμε για την αναζήτηση και διατήρηση της παράδοσης.  Μέσα από την παράδοση μαθαίνουμε πρώτα το εμείς και μετά το εγώ, χωρίς να καταργείται η προσωπική μας αυτοσυνειδησία και τελικά, προσπαθώντας να σώσουμε την παράδοση μας, ανακαλύψαμε ότι αυτή θα σώσει εμάς.

Συμμετέχοντας και φέτος ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης θα προσφέρουμε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης παραδοσιακά προϊόντα του χωριού μας, όπως σπιτικά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, θεραπευτικά βότανα και αφεψήματα, παραδοσιακές χειροτεχνίες  οικιακής χρήσεως, τραχανά, χυλοπίτες κ.α.

 

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Λεύκιππος Ξάνθης”

Το Αθλητικό Σωματείο “Λεύκιππος Ξάνθης” στοχεύει στην συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του, στη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων τους, καθώς και στη σωματική τους καλλιέργεια.

Ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2017 ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις του συλλόγου.

 

Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης – Skoda Ξάνθη

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης – Skoda Ξάνθη παρουσιάζει το βιβλίο «50 χρόνια Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης». Στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου θα γίνουν διάφορες ομιλίες ανθρώπων (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές) που έχουν συμβάλει σ’ αυτά τα 50 χρόνια.Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

e-mail: [email protected]

τηλ. 2541073640, 2541072554

 

Σχετικά Άρθρα