Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ελένης Δημητριάδου- Εφραίμίδου με τίτλο «ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ»

dorieis kai ksylokopoi1

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο Σπανίδη σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π» στην παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής της Ελένης Δημητριάδου-Εφραιμίδου με τίτλο: «ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ».

Σαράντα εννέα ποιήματα συνθέτουν την έκτη ποιητική συλλογή της Ελένης Δημητριάδου Εφραιμίδου, με τίτλο “Δωριείς και Ξυλοκόποι” από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Συνθέσεις που με μύθους, αρχαιοελληνικά σύμβολα, μνήμες και ρυθμούς, περιγράφουν την επικαιρότητα, σχολιάζουν το διαχρονικό κενό της ανθρώπινης μοίρας και ιστορίας, παραλληλίζοντάς το με το σύγχρονο και σαρωτικό παρόν. Ποιήματα, τραύματα μνήμης και επιβεβλημένης αμνησίας που επαναστατούν και καταδικάζουν τη σκόνη των ημερών, την αδιαφάνεια της αλήθειας, τη βία στην ύπαρξη, τον τυχοδιωκτισμό του χρόνου.

Ποιήματα, αυτοβιογραφία των ημερών μιας χώρας που παρακμάζει, τόποι ψυχής που γίνονται αποικίες απώλειας, γιατί:

“Αμείλικτο είναι το φως

επάνω στη γραμμή της σκόνης”

[…]

“Ενώ το σκουπιδιάρικο μαζεύει λήθη

μουγκρίζοντας μια ασάφεια ροκ”

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Αναστασία Γκίτση, εκπαιδευτικός, ποιήτρια, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός, Συντονίζει: Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής, Ποιήματα θα διαβάσει η Ελένη Δημητριάδου- Εφραιμίδου.

Συμμετέχουν από το Μουσικό Γυμνάσιο Ξάνθης: Βασίλης Δαλαμπέλας, βιολί, Ελένη Σερενίδου, πιάνο, Θεοφανία Μουρελά, τραγούδι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά Άρθρα