Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παραδόθηκαν πέντε αναπηρικά αμαξίδια στην Ξάνθη από το Wheeling2Help παρουσία Δημάρχου Μπ. Δμαρχόπουλου (φωτογραφίες και βίντεο)

Η Ξάνθη μας είχε σειρά χθες το απόγευμα μετά την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή να υποδεχτεί τους ποδηλάτες τους Wheeling2Help που ξεκίνησαν ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη με τερματικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Στόχος της προσπάθειας σε όλη αυτή την διαδρομή να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα της αναπηρίας και να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων στη Βραζιλία, μαζί με τη συντροφό του Δώρα Μπίτση και τους ποδηλάτες της αλληλεγγύης του wheeling2help ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι με ένα μοναδικό σκοπό. Ακολουθώντας τη διαδρομή, Κωνσταντινούπολη- Ηράκλειο Κρήτης, διασχίζοντας 1,700 χμ και 20 ελληνικές πόλεις σε 32 ημέρες, στόχο έχουν αυτή τη φορά να συγκεντρώσουν 19,000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.

Η Ξάνθη και οι φορείς της αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και με την συμβολή των Δήμου Ξάνθης, πολιτιστικό σύλλογο Κατασκηνωτών, σύλλογο «Περπατώ», συλ. Εβριτών, Αιμοδότες «Αγάπη», σύλ. Γέφυρα,, τον Ερυθρό Σταυρό και αθλητικούς συλλόγους όπως ο Ορφέας Ξάνθης ο Αρίων Ξάνθης τόσο με το τμήμα Μπάντμιντον όσο και με την ομάδα μπάσκετ, ο σύλλογος ταε κβο ντο  «Ανατολική Δύναμη» αλλά και πολλοί ακόμη που συνέβαλα ώστε η φτάνοντας οι ποδηλάτες του Wheeling2Help στην Ξάνθη να δοθούν πέντε αμαξίδια!

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο Θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και ο εμπνευστής της δράσης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης στάθηκαν στην σημαντικότητα του εγχειρήματος, ενώ ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε με την παρουσία του ο παρολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς. Οι Ποδηλάτες Wheeling2Help είναι οι: Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, Θεοδώρα Μπίτση, Αντωνία Γκούσαρα, Πάρης Κάρτας, Μάκης Καλαράς, Μίλτος Λαφουράς, Σοφία Καρφή, Γιώτα Κακούρα, Μάνος Χατζηγιάννης, Ευριπίδης Θέμελης.

Τα πέντε αμαξίδια πήγαν στο 2ο Ειδικό σχολείο Ξάνθης, στον σύλλογο «Στηρίζω», στο Ε.Ε.Ε.Κ. της Γενησέας, στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Αγ. Παντελεήμων», και στην οικογένεια του μικρού Χαλίλ.

whelinng2help xanthi (1) whelinng2help xanthi (2) whelinng2help xanthi (3) whelinng2help xanthi (4) whelinng2help xanthi (5) whelinng2help xanthi (6) whelinng2help xanthi (7) whelinng2help xanthi (8) whelinng2help xanthi (9) whelinng2help xanthi (10) whelinng2help xanthi (11) whelinng2help xanthi (12) whelinng2help xanthi (13) whelinng2help xanthi (14) whelinng2help xanthi (15) whelinng2help xanthi (16) whelinng2help xanthi (17) whelinng2help xanthi (18) whelinng2help xanthi (19) whelinng2help xanthi (20) whelinng2help xanthi (21) whelinng2help xanthi (22) whelinng2help xanthi (23) whelinng2help xanthi (24) whelinng2help xanthi

Σχετικά Άρθρα