Κοινωνία Τελευταία Νέα

Παρέμβαση Παυλίδης για την ελλιπή κάλυψη της Digea στην ορεινή περιοχή

orkomosia paylidh zagnaferh (34)

Συνάντηση εργασίας είχε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης με τους εκπροσώπους της εταιρίας Digea AE, με την ευκαιρία έναρξης του ψηφιακού σήματος στην περιοχή από 5-9-2014, προκειμένου να συζητηθεί η ανάγκη άμεσης κάλυψης με ψηφιακό σήμα και των ευρύτερων μη συμπεριλαμβανομένων περιοχών των Νομών Δράμας (Δήμος Παρανεστίου και η ευρύτερη ορεινή περιοχή Δράμας), η νοτιοδυτική Θάσος (του Νομού Καβάλας), οι δημοτικές ενότητες Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου (του Νομού Καβάλας), το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρουπόλεως του Δήμου Ξάνθης (του Νομού Ξάνθης), ο Δήμος Μύκης (του Νομού Ξάνθης), τα δημοτικά διαμερίσματα Οργάνης και Κέχρου (του Νομού Ροδόπης) και η ορεινή περιοχή των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Επανέλαβε την απαίτηση της Περιφέρειας να εξευρεθεί τρόπος για την κάλυψη αυτών των περιοχών έξω από τις στενές οικονομικές αντιλήψεις. Επίσης, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Μενέλαο Δασκαλάκη στον οποίο μετέφερε τις ίδιες θέσεις και προγραμματίστηκε συνάντηση για το θέμα στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης σχετικά ανέφερε: «Δυσμενής μεταχείριση τμημάτων της Περιφέρειάς μας στη λογική της Ελλάδος δύο ταχυτήτων και μάλιστα γεωγραφικών χώρων  και πληθυσμών επί της μεθορίου δεν είναι ανεκτή από εμάς. Η όλη κάλυψη έρχεται σε αντίθεση με πλείστες όσες πολιτικές υποστήριξης των ορεινών διασυνοριακών όγκων. Είναι απαράδεκτο ένας πληθυσμός άνω του 10% της Περιφέρειας ή ένας γεωγραφικός χώρος που αντιστοιχεί περί το 40% αυτής να αποκλείεται από την τηλεόραση,  ένα καταλυτικό μέσο για τη συνοχή, την ενημέρωση,  την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η αναλογική τηλεόραση έχει ημερομηνία λήξης. Ιδιαίτερη πρόνοια  πρέπει να ληφθεί για τα Περιφερειακά κανάλια προς την ίδια κατεύθυνση». (Ας ελπίσουμε η παρέμβαση αυτή να πιάσει τόπο γιατί η απομόνωση στον νομό Ξάνθης φτάνει το 35% με 40%!).

Σχετικά Άρθρα