Αθλητικά Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός- SKODA ΞΑΝΘΗ 0-1, μεγάλη νίκη για την ομάδα μας

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της SKODA ΞΑΝΘΗ από το «Απ. Νικολαΐδης» και την αναμέτρηση που έγινε το Σάββατο το βράδυ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Η ξανθιώτικη ομάδα κέρδισε με 0-1 τον Παναθηναϊκό μέσα στο «σπίτι» του κι έφτασε στους 25 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το 5ο φετινό γκολ του Σολτάνι στο 67ο λεπτό. Ο Σκούρτης είχε δοκάρι στο 85’. Στο 50’ αποβλήθηκε ο Ζέκα.
Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη και δεύτερη συνεχόμενη για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς και η δεύτερη εκτός έδρας μετά το «διπλό» στο Περιστέρι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 11’ το σουτ του Ορφανίδη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ ενώ στο 15’ ο Καρυπίδης μετά το κόρνερ του Λουσέρο έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Νάνο και ο Στιλ μπλόκαρε. Στο 29’ η SKODA ΞΑΝΘΗ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Λουσέρο να κάνει την πάσα στον Νιέτο, με τον Ισπανό να νικιέται από τον Στιλ στο τετ α τετ. Στο 33’ η προσπάθεια του Βιγιαφάνες μετά τη σέντρα του Νάνο πέρασε άουτ όπως και το φάουλ του Καλτσά στο 35’. Νέα καλή στιγμή για την ξανθιώτικη ομάδα στο 38’ μετά το κόρνερ του Λουσέρο και το σουτ στην κίνηση από τον Νιέτο με την μπάλα να απομακρύνεται από την κεφαλιά του Κλωναρίδη. Στο 41’ ο Στιλ μπλόκαρε το σουτ του Σολτάνι μέσα από την περιοχή.
Στο 49’ ο Ζαρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα μετά τη σέντρα του Κλωναρίδη και την προβολή του Καρυπίδη. Στο 57’ τη σέντρα του Ντιμιτρόφ δεν πρόλαβε ο Νιέτο στο δεύτερο δοκάρι. Στο 63’ το σουτ του Ορφανίδη απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Στιλ. Στο 67’ η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε αυτό που δικαιούταν από το παιχνίδι καθώς με την 10ή τελική της προσπάθεια Μπαξεβανίδης, Νιέτο και Σολτάνι συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού κάνοντας το 0-1. Στο 70’ ο Πέτριτς έκανε το σουτ που πέρασε λίγο άουτ και στο 72’ το σουτ του Κλωναρίδη απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ζαρόπουλος. Στο 80’ άστοχο το σουτ του Πέτριτς και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Λουντ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζαρόπουλος. Στο 85’ ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα, ο Σκούρτης πήρε την δύσκολη κεφαλιά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους κ.κ. Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας) – Γιώργο Λαζαρη (ΕΠΣ Καβάλας) ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Μιχαηλίδης της ΕΠΣ Βοιωτίας. Στο 50’ αποβλήθηκε ο Ζέκα με κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Σολτάνι.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Ζέκα, Λαγός (76’ Λουντ), Κλωναρίδης, Βιγιαφάνες (64’ Πράνιτς), Καλτσάς (54’ Εσιέν), Πέτριτς.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Φλίσκας (70’ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (59’ Σκούρτης), Νιέτο (81’ Βασιλακάκης), Σολτάνι.

 

Σχετικά Άρθρα