slider Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Ταρενίδης: Κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες για το χειμώνα που έρχεται στην Ξάνθη!

Πριν από 20 περίπου ημέρες συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, προκειμένου να έχουμε ετοιμότητα, όπου και όταν χρειαστεί, για το χειμώνα που έρχεται, μας δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στο Δήμο Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Αφορμή της επαφής στάθηκαν οι προγνώσεις  της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  που προβλέπουν μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 10 βαθμούς, αλλά και χιόνια ακόμη και σε περιοχές με μικρό υψόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Ταρενίδης με μεγάλη εμπειρία, αρκετών δεκαετιών, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και μας εξήγησε ότι έχουν ήδη γίνει ενέργειες πρόληψης, με ετοιμότητα σε μηχανήματα και αλάτι στην ορεινή περιοχή, που λόγω του ανάγλυφου και του υψομέτρου έχει περισσότερες πιθανότητες να δει το χιόνι, αλλά και για τις προετοιμασίες που γίνονται για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξάνθης, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παναγιώτης Ταρενίδης μας θύμισε τις πρώτες οδηγίες που δίνονται διεθνώς σε περίπτωση χιονόπτωσης,  όπου αυτοκίνητα και πεζοί πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες και με μια άρση να πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις ή καλύτερα να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα αυτές που γίνονται απαραίτητα.

Σχετικά Άρθρα