Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΠΑΜΕ: Όλοι στο συλλαλητήριο στην Πλ. Αριστοτέλους Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 18:00

Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες. Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα, δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία. Είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.

Να τιμωρήσει αυτούς που του έφεραν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους για να σώσουν από την καπιταλιστική κρίση μια χούφτα πλουτοκράτες. Αυτούς που τον έχουν καταδικάσει στην ανεργία, την απληρωσιά, τη μαύρη ανασφάλιστη δουλειά, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Αυτούς που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, πετσόκοψαν τις συντάξεις των γερόντων. Αυτούς που έχουν το λαό μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους. Αυτούς που ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον για τα παιδιά του λαού.

Να τιμωρήσει όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα.

Να δοκιμάσει τη μεγάλη του δύναμη, που ως τώρα την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να επιλέξουμε ποιός θα είναι αυτός που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπουν: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για την μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία. Να μη μείνει τίποτα από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση.

Θέλουν το λαό να επιλέξει μόνος του το σχοινί που θα τον κρεμάσουν! Δεν επιλέγουμε δήμιο! Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής!

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.

Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που τώρα μπροστά στις εκλογές πάνε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους και να ψαρέψουν στα θολά νερά.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.

Αλλάζουμε αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρνάμε την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, να οργανώνει την πάλη για να απαλλαγεί από όλα αυτά. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ. Τέτοιο κίνημα χρειαζόμαστε.

Οι εργαζόμενοι έχουμε δύο επιλογές. Η μία είναι να εναποθέσουμε ελπίδες σε εργολάβους λύσεων, που χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια, θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Από την επιλογή αυτή έχουμε πικρή πείρα.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους. Δε θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.

Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.

(αναχώρηση από Ξάνθη 14:00΄πλ. Ελευθερίας)

τηλ. επικοινωνίας; 6937414409,6973777846

Σχετικά Άρθρα