slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

ΠΑΜΕ: Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους  εργαζόμενους της DIANA

«Ο Όμιλος Ζερίτη είναι ένας παγκόσμιος ειδικός στη βιομηχανία χαρτιού – με 2 εργοστάσια παραγωγής χαρτιού, ένα στη Βουλγαρία και ένα στην Αίγυπτο, μια μονάδα ανακύκλωσης χαρτιού στην Ουγγαρία – και πάροχος συμβουλών που προτείνει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για παραγωγή χαρτιού. Ο όμιλος είναι παρών και στον τομέα των ακινήτων, κατέχοντας ή διαχειριζόμενος 300.000 m2 βιομηχανικών, εμπορικών κτηρίων και κατοικιών κυρίως σε Ελλάδα και Ουγγαρία»  Από την ιστοσελίδα του Ομίλου Ζερίτη.

Την ίδια στιγμή 180 περίπου οικογένειες σε Ξάνθη και υπόλοιπη Ελλάδα περιμένουν δεδουλευμένα 8 μηνών και αποζημιώσεις πολλοί από αυτούς δεκαετιών εργασίας, μετά την «πτώχευση» της χαρτοποιίας DIANA το 2012.

Πριν λίγες μέρες με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά ΜΜΕ πως με απόφαση της Υπουργού Εργασίας θα δοθούν 1000 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση στους απολυμένους της DIANA που είναι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας. Πρακτικά, από τις 180 οικογένειες μιλάμε για λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν καταδικάζουν τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο, τους εργαζόμενους, σε φτώχεια και ανέχεια, ενώ διασφαλίζουν πως δεν θα θιχτούν σε καμιά περίπτωση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είναι παραλογισμός τη στιγμή που ο όμιλος Ζερίτη «πνίγεται» στα κέρδη, οι άνθρωποι με τον ιδρώτα των οποίων – και με το αίμα με νεκρούς το 1998 –  βγήκε το κεφάλαιο με το οποίο χτίστηκαν οι επενδύσεις σε Αίγυπτο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, να περιμένουν 6χρόνια τώρα τους κόπους μιας ζωής;

Κι αντί ΤΩΡΑ, με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λύσει τον παραλογισμό «πτωχευμένη» επιχείρηση με ζάμπλουτους ιδιοκτήτες, έρχεται να κοροϊδέψει κυριολεκτικά τους πρώην εργαζόμενους της DIANA με την εφάπαξ ενίσχυση των 1000 ευρώ για ελάχιστους.

ΤΩΡΑ

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων.

Νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους «πτωχευμένων» επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχίζουν σε άλλους κλάδους, άλλες επιχειρήσεις τη λειτουργία τους.

Καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης των 1000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους της DIANA

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα