Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πακιστανός που μετέφερε λαθρομετανάστες τράκαρε το αμάξι για στην προσπάθειά του να μη συληφθεί από Ξανθιώτες αστυνομικούς

Συνελήφθησαν στις 15-5-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 17χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο 17χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Εξοχής, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενους αγρούς.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Από αυτούς οι διακινούμενοι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δύο διακινητές νοσηλεύτηκαν.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

Σχετικά Άρθρα