Πολιτισμός Τελευταία Νέα

«ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

 paides en drash3 paides en drash2 paides en drash

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δημιουργικής Έκφρασης που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τις 1 Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου και θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών (δύο φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες για τέσσερις εβδομάδες).

Είστε έτοιμοι για έναν αξέχαστο Ιούλιο στην Ξάνθη; Αυτόν τον Ιούλιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να γυμναστούμε, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Για τέσσερις εβδομάδες από την 1η Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου, γινόμαστε μια χαρούμενη ομάδα φίλων και συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 12.30.

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το παρελθόν καλοκαιριάτικα και να μην βαρεθούν; Μα μέσα από το παιχνίδι φυσικά! «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» συνεχίζουν τις δράσεις τους και το καλοκαίρι!

Ως σημείο αναφοράς θα έχουμε όπως πάντα το παρελθόν, απώτερο ή κοντινό, και όχημά μας για να το προσεγγίσουμε θα είναι οι βιωματικές δράσεις. Τα παιδιά, ηλικίας 6 ως 10 ετών, θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια που θα τους βοηθήσουν να προσεγγίσουν ευχάριστα και δημιουργικά την αρχαιολογία, τα ιστορικά μνημεία, τα λαϊκά μας παραμύθια και το θέατρο σκιών.

Τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε μια ιδιότυπη ανασκαφή, θα μάθουν τα μυστικά της αρχαιολογίας, θα συντηρήσουν και θα ερμηνεύσουν τα ευρήματά τους. Θα ταξιδέψουν στο παρελθόν μέσα από αφηγήσεις μύθων, λαϊκών παραμυθιών και παραμυθιών για μνημεία της περιοχής μας.

Επίσης, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα κυνήγι θησαυρού στην Καπναποθήκη Π, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Θα γνωρίσουν τι σήμαινε ο καπνός για την Ξάνθη, θα εξερευνήσουν την Καπναποθήκη και θα έρθουν ευχάριστα σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της πόλης.

Τέλος, τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τον Καραγκιόζη μας. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικά στοιχεία για την ιστορία του θεάτρου σκιών, να μπουν πίσω από τον μπερντέ και να πειραματιστούν με τις φιγούρες και τις τεχνικές του Καραγκιόζη.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Νατάσα Μιχαηλίδου είναι αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός. Το 2011 σχεδίασε και παρουσιάζει εφεξής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης», στο οποίο έχουν συμμετάσχει πάνω από 1.700 μαθητές. Από το 2014 έχει εντάξει στους μικρούς αρχαιολόγους και εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής μας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «ΠαραμυθοΘράκες», ενώ ασχολείται με την συγγραφή λαϊκότροπων παραμυθιών εμπνευσμένα από τον πολιτισμό της Θράκης. Συμμετέχει, επίσης, στον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ

Προσφορά «ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ»: Φέρε, ένα, δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή που ισχύει για τα αδέρφια.

Πληροφορίες, εγγραφές, καθημερινά 09:00-14.30 και 17.00-21:00 στα τηλ. 25410-26635 και 25410-29282 και στη γραμματεία του Ιδρύματος, καπναποθήκη «Π» , Καπνεργατών 9.

Με τους καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, Νατάσσα Μιχαηλίδου, αρχαιολόγο, Μουσειοπαιδαγωγό, ξεναγό, Πασχάλη Μαστράφη, Γυμναστή ΤΕΦΑΑ, με άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και με την εγγύηση ποιότητας του
Ιδρύματος οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι…..

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π» και στον αύλειο χώρο της.

Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας και Ελάτε στην παρέα μας!!!!

Σχετικά Άρθρα